Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar.

Forumda polislik hakkında bilgisi olan çok kişi vardır.
Bu arkadaşlardan yardım almak istiyorum. Polislik hakkında detaylı bilgiler arıyorum. Hazır makaleler fazla bilgi vermiyor. Klasik düz yazı yazıyolar.

Şimdi 2 yıl eğitimi nasıl oluyor?
Sanırım 2. yıl 800 lira felan maaş veriliyomuş.
Bitirdikten sonra çevik kuvvet, narkotik, sivil vs. seçimi yapabiliyomuyuz?
Sivil olmak için ne gerekli? Aynı soru yunus polisi içinde geçerli.
Maaşları nedir? Mesailere ücret alıyolar mı?

Güncel hayatları olmuyo biliyorum fakat bu çok sıkmıdır?

Sorulara cevap arıyorum.

Merhabalar;

Polislik mülakatları ve sınavını geçtikten sonra herhangi bir Polis Meslek Yüksek Okulu'nda planlanırsınız.Eğer üniversite mezunu olarak girerseniz pomem kazanma şansınız da var.Okulda uygulamaları ve teorik olmak üzere birçok konuda eğitim verilmektedir.Polis savunma taktikleri,ceza hukuku,beden eğitimi,sosyoloji vs.birçok konuda ders verilmektedir.

Polis okulunda okuduğunuz sürece 50 tl harçlık verilir aylık.Mezun olduktan sonra 2400-2500 civarında bir maaşla başlarsınız mesleğe.Bu kıdem ilerlemenize,rütbe almanıza ve evli-çocuklu olmanıza bağlı olarak maaşınıza + etki eder.

Polis okulundan mezun olmadan açık kura ile başarı sıralamanıza göre il seçebilirsiniz.Tabi sıralamanız önde ise güzel illeri çekersin değilse basit yerleri alırsın.Kura çekiminden sonra çektiğin ilin emniyet müdürlüğünde başlarsın onlarda seni çevik kuvvet,karakol vs. dağıtımını yapar.Yeni mezun polislerin %70'i çevik kuvvete gönderilir.Geri kalanlarıda karakol,trafik vs... . İlk yıldan narkotik,tem vs.düşünme.Zaten büyük ihtimal giremezsin.İlk yıl asalet olayı vardır.Asaletin tasdik olmadan herhangi bir olaya karışma soruşturma geçirirsin asaletin tasdik olmayabilir meslekten ihraç olabilirsin.

Sivil olmak için kadro açığının daha doğrusu ihtiyacın ve birazda torpil şart.Her önüne gelen sivil polis olamaz.Yunus olmak için boy ve fizik lazım (Bazen kısa boylular yunus olabiliyor istisnalar kaideyi bozmaz).Ve kursu var bildiğim kadarıyla.

Maaşları dediğim gibi 2400-2500 tl'den başlıyor.Ekstra görev,maç,taltif gibi durumlarda ek ücret alıyorlar.Polisin pek güncel hayatı olmuyor lakin çalıştığın yerin mesaisi 8/24 veya 12/36 tarzında ise boş zamanın olur.Yoksa 12/12 çalışmakla pek zaman ayıramazsın kendine.

Teşekkürler..