Arkadaşlar öncelikle Ukrayna'dan yeni gelmiş ve 2 ay sonra tekrar gidecek biri olaraktan gitmek isteyen arkadaşlar özellikle de dil öğrenmek için gitmek isteyenler harkov, donesk , dnipro gibi türklerin az olduğu yerleri seçsinler aman ha odessa kiev e gitmeyi düşünmeyin. Araplardan Türklerden geçilmez. Ayrıca danışmanlık için 3500 dolar fazla istemişler Ukraynada eğitim düşünen arkadaşlar benimle irtibata geçerse uygun fiyata tanıdıkları devreye sokar orda danışmanlık hertürlü konularda hizmetinizi verdiririm. 2 ay sonra tekrardan gideceğim geçen sene ХГПУ (ХНПУ) им. Сковороды hazırlık okudum okula hiç gitmediğimden hep gece hayatına takıldığımdan okuldan attılar ki benimde okumakta fazla gözüm yoktu zaten ancak eğitim olarak gerçekten özellikle hazırlıkta çok üstünüze düşüyorlar sürekli arıyorlar ilgileniyorlar.Sizlere tavsiyem Ukrayna'da okunacak en iyi bölüm Rus Dili ve edebiyatı veya turizm ağırlıklı okullar olur. Gerçekten yaşanası biryer şuanda Ukrayna'ya gideceğim günü iple çekiyorum desem yeridir. Birde orda ortamınız güzel olursa tadından geçilmez