DA hakkında: DA ile ilgili birkaç şey söylemem gerekirse yukarıdaki arkadaş yorum yapmış rtaytug bir süre sonra değer düşebilir diye. Haklı. DA zannedildiği gibi sadece backlink kaybettiğiniz için düşmez. Bu domainin arama motorunda ne kadar iyi performans göstereceğini tahmin etmeye çalıştığından hesaplamasında çok sayıda faktör kullanıyor. Örnek vermem gerekirse anasayfanızdan OBL sayısını artırdınız ne olur? Sitenizin index sayısını artırdınız / düşürdünüz ne olur? Hepsi DA'yi etkileyen türden faktörlerdir.

Artı moz indexi güncellenene kadar deindex siteleri bile hesaplamaya katıyor. Çok kolay manipule edilen bir değerdir. Yani 80'e kadar kolay çıkılıyor sonrası zorlaşıyor. Penguenli bir domainin DA değeri çok yüksek olabilir.

Buna rağmen bazı şeyleri görmezden gelirsek başarılı bir metrik olduğunu söyleyebilirim.

DA yüksek domainleri bulunması: Bu tür domainler belirtildiği gibi satın alınabilir veya ücretsiz de bulunabilir. Satın alınırken en çok dikkat edilmesi gereken backlinkleridir. Spam linkleri olan domain satın aldıktan sonra bir süre yeni bir Penguen güncellemesine kadar geçici olarak iş görebilir. Ancak ideali kaliteli backlink olanını almaktır tabii.

Ücretsiz olarak bulmak için birçok yöntem kullanabilirsiniz. İpucu vermem gerekirse Google'ı 2006 yılına çekin, nichenizle alakalı aramalar yapın. Sonra Xenu tarz araçlardan geçirip en son bulk domain search kullanın. Bu yöntemle kaliteli domainler bulmanız mümkün. Zaman ayırmak gerekir. Daha çok detay:https://www.r10.net/1067742350-post21.html

DA yüksek domainleri satın aldıktan sonra: Bu domainler cezalı olabiliyor. Manuel sekmede belirmesi zaman alabilir. Bu yüzden alır almaz tekrar değerlendirme başvuru yapmanızı öneririm. Önceki içeriğinden kaynaklanan cezası varsa böylece yeni kayıt ettiğiniz için hemen kalkıyor. Vakit kaybetmemiş oluyorsunuz. Ayrıca drop olup da Google banlı domainle karşılaşma riski de var.

Benzerlik konusu: Benzerlik işini biraz daha farklı şekillerde birkaç yıldır test ediyorum. Önerim kelimeyi iyi monitör etmek çünkü özellikle son dönemlerde birçok kelimenin ilk sayfası acayip sonuçlar vermeye başladı. İlk sayfadaki tüm siteleri değil de daha istikrarlı olanını en azından öyle görünenini ciddiye almanızı öneririm. Bir de noindex bile olsa aynen sayfaları değil daha fazla kelimeleri dikkate almayı tercih ederdim. Ben olsaydım.

Micro siteler oluşturma: Mümkün olduğu kadar iz bırakmamak gerekir. Özellikle son dönemlerde bu konuda çok acımasız davranıyor.

Öneri: Authority link çıkışları. Kelime nedir bilmiyorum ama kelimede en çok aranan videolar, resimler, pdf ler vs hepsini dikkate almayı tavsiye ederim. Ve sektöre göre en çok kullanılan sosyal ağlardan hit almak. Kadın konusu ise pinterest şart.

Aklıma gelenler bunlar. Yine bildiğim bir kelime olursa farklı önerilerde bulunarak katkı yapmak isterim.