Hocam şimdi eğri oturup doğru konuşalım.
Aksaray işletmeden mezun adama kimse gel al sana iş demez. Aksarayı geçtim abim hacettepe ingilizce iktisat mezunu mesela, sözde türkiyenin en iyi 4. iktisadı mı ne, kpss'ye girdi. Ama üniversiteyi ilk kazandığında mezun olduğu zaman özel şirketler abimi çağıracak zannediyodu.
İİBF her üniversitede olan, diplomalı işsiz mezun etmek için var olan bir fakülte. Belki aldığın eğitim hiçbir işine bile yaramayabilir. Ama denildiği gibi üniversite hayatının faydasını ilerde görebilirsin. Üniversite okurken tesadüfen tanıstığın bir kişi ile bakmışsın ileride ortak olup şirket açmıssınız ve almıs yürümüşsünüz. Hayatta ayağına gelen fırsatları değerlendirmek, doğru zamanda doğru yerde olmak, risk almak önemli benim gördüğüm kadarıyla.
Ha öbür taraftan olayı ele aldığımızda aynısı açıköğretim okuduğun dönem için de geçerli. Belki bölümünü açıköğretimden okuduğun esnada tanıstığın bir insanla da şirket kurup çok zengin olabilrisin.
Bu senin hayatın ve burdaki söylenenler sana sadece fikir verebilir, kimse senin adına karar veremez. Ben Türkiye'de çok az sayıda olan, mezun olan kimsenin şimdiye kadar (iş beğenmeyenler hariç) açıkta kalmadığı, dünyada amerika ve almanyadan sonra türkiyede kurulmuş, -sözde- sektörde saygın bir üniversitede ve bölümde okuyorum ama şu sıralar mezun olunca kendi mesleğimi yapmayı istemediğime karar verdim gibi. Ama bir de işin aile boyutu var. Bir memur çocugu olarak babama gidip de "baba ben mezun oldum ama bu işi yapmayıp başka sektörde iş hayatına atılcam, bi risk alcam" diyemem. Çok zor bi şey yani. Sen de kendi hayat şartlarını, ailenin durumunu, 4 sene sonra eğer işler standart bir şekilde giderse neler olabileceğini otur ve iyice bir tart. Ona göre en doğru kararı vermeye çalış.
Hep bilgisayar mühendisi olmak istedim ama tesadüfen adını bile tercih zamanı öğrendiğim bir bölüme yerleştim. İlk yerleştiğim zamanlar her şey çok kolay geliyordu, sanki beğenmezsem bilgisayar mühendisliği okuyabilecekmişim gibi bi düşüncem vardı ama öyle değilmiş. Yaşımın çok genç olmasına rağmen artık bazı şeyleri geride bıraktığımı, dönüşü olmadığını görüyorum.
İnşallah bir hata yapmazsın ve her şey istediğin gibi olur.