PageSpeed verilerinin nereden sorgulama yaptığını biliyor musunuz? Eğer bu soruma cevap verebilirseniz zaten ne demek istediğimi anlamış olmanız gerekir.
Dikkat ederseniz ben site hızlı açılmasın demiyorum, herşeyi google'a bağlamayın diyorum. Googlebotları da insanlar tarafından geliştirilmiş bir spiderdır. Bir insan/grup googlebot'u yapabiliyorsa başka bir insan/grup bunu alt etmenin yollarını da biliyordur. Herşeyi Google gibi görmeye çalışmayıp, kendi mantığınız çerçevesinde de tartmanızı öneririm.
Bende aynı şeyi söyledim zaten. Ziyaretçi sitenizden ne kadar memnun kalır ve vakit geçirirse zaten google da sizi o kadar yükseğe çıkarıyor. Önemli olan ziyaretçiyi memnun etmek gerisi geliyor.