Merhabalar,

Ben youtube'da yeniyim. Ancak adsense konusunda uzmanım diyebilirim. Adsense kazancı ile paralel bağlantı kurarak yüklenecek videolarında az çok özgün olması gerektiğini biliyorum. Ancak elimize kamerayı alıp sokaklarda video çekecek kadar vaktimiz olmayabilir. Bir videoyu alıp o video üzerine watermark eklemek de o videoyu özgünleştirmez bunu da tahmin ediyorum.

Peki videoyu özgünleştirmek için ne yapılır? Özgün bir video sıfırdan nasıl hazırlanır?

Ben bu konu üzerine biraz kafa yordum. Açıkçası bu bilgiyi paylaşmakta istiyorum işe yaradığını gördüğüm için.. Animoto.com diye bir site var bilenler bilir. Bu siteye 39$ aylık üyelik bedeli ile üyeyim uzun süredir. Videolarımı oluşturmadan önce bir haber sitesinden içerikleri yazıları alıyorum notepad'e.. Ardından haberin içeriği ile ilgili google images'dan resimleri toparlıyorum. Son olarak animoto'ya girip hızlıca bu resimleri ve kopyaladığım textleri içeri atıyorum ve animoto videom 5 dk'da hazır.. Çok basit. Animoto kullananlar bilirler.. Örneğin şöyle bir video oluşturdum bakın:
http://www.youtube.com/watch?v=pBEvAl5UuFo

Youtube bu videoyu özgün olarak değerlendirdi.. Hatta arka fondan çalan müziği bir dj programı ile kendiniz de oluşturursanız kafanıza göre, daha da özgün olur ve tüm videolara aynı müziği kullanmış olursunuz.

Siz ne diyorsunuz? Videoları özgünleştirmek için bu yöntem sizce de işe yarar mı? Siz hangi yöntemleri izliyorsunuz? Herkes kendi bilgi ve deneyimlerini paylaşırsa hep beraber kazanalım isterim youtube'dan.. Söylediğim gibi ben yeniyim ve kendimde youtube'da bir deneme yaptım ve paylaştım sizinle..