Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Geniş bir ekibi olması nedeniyle destek konusunda sıkıntı yaşanmıyor. Açık çıksa dahi, bunu kısa sürede fixleyebiliyorlar. Uzun süredir kullanıyoruz herhangi bir sıkıntı yaşanmadı.
Temelde diğer sanallaştırmalar düşünüldüğünde,
Proxmox: İyi güzel hoş. KVM ve OpenVZ tabanlı olarak tek sunucu üzerinde işlem yapılabiliyor. Ama KVM için guest observer mevcut değildi (RAM tüketimini sağlıklı yansıtmıyor, V3 ile ne oldu bilemiyorum şu an). WHMCS için sadece ücretli bir modül mevcut ama çok sağlıklı değil. SolusVM, KVM ve OpenVZ (özellikle OpenVZ) olarak Proxmox'un çok daha üzerinde ve stabil.
Virtuozzo: Zaten OpenVZ'nin de isim babası (Open source virtuozzo). Ücreti OpenVZ'nin yanında çok yüksek. OS tabanlı eksikliklerin aynısı bunun içinde geçerli.
VMware: Çok popüler olan, benim pek ısınamadığım bir sistem. KVM sistemleri daha sıcak bulduğumdan pek yanaşmıyorum. Ticari amaçlı olmasa da, kişisel kullanımlarda kullanıyoruz. Geçtiğimiz ay yaşattığı disk problemi dışında bir sorun yaşamadık şimdiye dek.
SolusVM: Aynı anda 3 farklı sanallaştırmayı destekliyor (PV ve HVM olarak ayırırsak 4). En önemlisi bunların tek panelden, biçimde işlem görebilmesi. WHMCS otomasyonu üst düzey, lisans ücretleri uygun. VDS için şunu, VPS için şunu kullanayım derdiniz yok. Döküman için kısıtlı değilsiniz, SolusLabs kendisi de bu konuda gerekli döküman ve desteği sağlıyor.
OpenVZ kullanacaksanız SolusVM kesinlikle öneririm. OS, açık konuları dert olarak düşünülmesin. Gerekli plan-projeyi yerinde yaparsanız +100 container barındırabilirsiniz. Daha önceden +100 olarak barındırdık ve hiçbir sıkıntı yaşamadık.
Kullanmaya karar verirseniz, gerekli yapılandırma konusunda fikir alışverişinde bulunabiliriz.
PS: VPS fiyatlandırması konusunda ufak bir hata yapılmış. Sunucunuz Slave de olsa, +5 container barındıracaksanız $10 ücretlendirmesi var.