Seo deneyimlerini neden paylaşsın insanlar.
Bu forumun ilk zamanlarında bu kadar çok rekabet yoktu. İnsanlar bildiklerini paylaşırlardı. Sonra bu paylaşılanlar yüzünden kendi sitelerinin zarara gördüğünü gördüler. Artık neden paylaşsınlar. Ancak amatörler seo sırrı paylaşır. İşi biraz öğrenip seodan para kazanmaya başlayanlar seo tekniği paylaşmaz. Çünkü benim paylaştığım seo tekniği er ya da geç rakibimin eline geçer, sonra rakibim beni geçer. Herkesin kendine özel bir kaç detay tekniği kaldı. Google otomatik olarak yapılan işlemlerin ayak izini bulmakta kendini aştı. Artık seo manuel yapılabilen bir şey. Seo artık disiplin, ekip ve para işi. Eskisi gibi makine gücü ile yükselme devri bitti. Google otomasyonla inşa edilmiş seo hamlelerini çok hızlı buluyor çünkü sizin gibi aynı otomasyonu kullanan yüz binlerce adam var.
Sevgili kardeşim kişinin bildiğini düşündüğü teknikleri burada paylaşmamakla o bildiğini düşündüğü teknikler ölümsüzleşmiyor. Şüphesiz bu işten amatör veya profesyonelce para kazanan kişi veya kurumlar zaten entry i dikkate almazlar. Ben artık söz konusu üyelerin oek bir tekniği kalmadığını ve bu durumda söz konusu her tekniğin en yakın güncellemelerde bertaraf olduğunu düşündüğünden paylaşmaktan bile erindiklerini düşünüyorum.
Bu durumda bilgi paylaştıkça güzeldir. Büyük paralar kazanan o arkadaşlardan bir beklentimiz olduğunu düşünmüyorum. Ben hiçbir ipucu göremez oldum. Çemkirmem bundan. r10 da paylaşılan ipucu ve tecrübeler mi google in algoritma değiştirmesine sebep oluyor

Yani çarpıtmanın anlamı yok. Ufak tefek de olsa ben şahsen son güncellemelerden sonra pek bir net bilgi göremiyorum. Durum onu gösteriyor ki sanki google başardı ve artık seo için uğraşılan algoritma değişiklikleri başarıya ulaştı. Yapılan analizler sonucu anlayamadığım sebeplerden kimi siteler fırlıyor ve evet benim kafam basmıyor bu işe.! Neden anlam veremediğim siteler üst sıralarda vs diye düşünmeden edemiyorum kendimi. Şüphesiz bilemediğim veya çözümleyemediğim sebepler olsa gerek ki bu konuda yardım bekliyorum. Yıllardır olduğu gibi. Benim gibi binlerce insan var üstelik..
Neden ipuçları paylaşılmadığına yönelik yorumlar yerine bilgisi olanın paylaşmasını dilerim..
Herkese ayrı sevgilerimi sunarım..