Arapçılık oynama bana,kuranı komple okumadığınız ne söylediğini anlamadığınız için, sadece gördüğünüz ayetleri yazıyorsunuz bak işte böyle böyle diyorsunuz yarım yamalak.O yazdığın ayetlerin hangisinde islamı yaymak için savaşın yazıyor ben göremedim.Daha okuduğunu bile idrak edemiyorsun,Orada Allah, eğer cihat varsa Benim yolumda ölmekten korkmayın diyor.Gidin kafanıza göre ona buna savaş açın demiyor.

Kendi dilinde okuyan arapların hali bugün ortada.

Mesajıma yaptığın her alıntıya itinayla cevap veririm aklında bulunsun.

olgacveysel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dini ilminizi nerde aldınız merak ediyorum? Ona göre insanların gitmemesini sağlayalım..

Kur'an'nın Arapça indiği Kur'an içinde bir çok yerde geçmektedir. Ve Kur'an'ı Kerim Arapça okunur.. Arapça okunması büyük sevaptır.. hangi akla ve mantığa hizmet ederek bu sözleri sarfediyorsunuz merak ediyorum..

Kur'an'ı Kerim cihat yapın diyor ve cihadın önemine dikkat çekiyor. Siz çıkıpta Kur'an'nın dediklerinin aksini söylerseniz Allah korusun dinden çıkabilirsiniz..

Kur'an'ın Türkçesi bakınız.. Cihad edin diyor.. Ve cihad peygamberimiz zamanın da bazı zamanlar savaşla bazı zamanlar 'emri bil maruf nehyi anil münker' yaparak oldu..
Şu anda da bu böyledir.. Bilimin ve doğruluğun yolunda gitmek ve okumak bu zamanda cihad demektir.. zaten cihad demekte kelime anlamı bakımından mücadele etmektir..

Arapça okumak günah mı oldu? Anlamadığınız dilde okumak sevap yerine nasıl günah oluyor?

http://www.sorularlaislamiyet.com/ar...ikmetleri.html
http://www.sorularlaislamiyet.com/qn...i-olur-mu.html

Bunlar Arapça okunmasının hikmetini yeterince açıklıyor..

Ki Arapça okumak yetmez her zaman meali okunmalıdır.. ama gidip de Arapça okumayın sevap değil günah demenin sizi götüreceği yer az çok tahmin edilebilir..
Ki zaten eskiden Arapçayı çok rahat okuyabilir bir çoğunu anlayabilirdik.. Anlamamamızı sağlıyanlar sağolsun..

insanlar dinden bahsederken siz dinsizden bahsediyorsunuz.. başka yerde yapın şu provokatörlüğünüzü ve dinsizliği yayma çalışmanızı..