buddy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. şimdiden ailenizle sevdiklerinizle iyi bayramlar geçirmenizi dilerim. ben kendimi anlatayım. sizce muğla bana uygunmu orada yaşayan biri olarak belki rahatça söyleyeblirsiniz. öğrenci değilim okumuyorum 26 yaşındayım serbest çalışıyorum. Şuan adanada yaşıyorum. işim internetten olduğu için taşınacağım yerde fiber internet varsa on numara olur. onun dışında nerede olduğu çok önemli değil. işe veya okula gidip gelme durumu yok. ama merkeze yine de uzak olmasa iyi olur. internette bir kaç ilana baktım. bazıları deniz manzaralıydı dalamanda olan. ama aslında milası daha çok istiyorum. çünkü milasta akrabalarım var. onlar tabi gelmemi istiyor ama ayrıca görüşlere ihtiyaç duyuyorum.

Özetle sorularım: Ben adanaya alışmış birisi olarak oraya hızlı bi şekilde alışabilirmiyim? Adana ucuz memleket kışları çok soğuk geçmiyor o nedenle ısınma masrafı az oluyor. Yazları da şuan oturduğum evde normalde havalar çok sıcak ama klima açmayı bırakın vantilatör çalıştırmayı bile gerek duymuoyurm. 3+1 ev cepheleri açık ve yayla gibi esiyor. Orada havalar nasıl? Yazları klimasız durulabiliyor mu?
2- Sorum: yiyecek içecek pazar fiyatları nasıldır? Pahalı olduğu söyleniyor? Aslında ev kiraları da çok yüksek deniyordu ama adanaya göre bence harika ev fiyatları. yarı yarıya fiyat oynuyor ve daha standartları diyebiliyorum. Şuan oturduğum eve 6.000 tl yıllık veriyorum. Orada daha iyilerini yarı fiyatına neredeyse görmek mümkün. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ben adanaya alışmış birisi olarak oraya hızlı bi şekilde alışabilirmiyim?
Dalaman köy ile ilçe arası biryer diyebilirim.Çayırlarda,otlaklar vsler de keçi koyun inek vb. görmeniz çok kolay.Fakat yeni yeni gelişime başlıyor.Dalamanda her aradığınızı bulamayabilrsiniz.Fakat ortaca vs civarlarında sıkıntı olmaz.

Adana ucuz memleket kışları çok soğuk geçmiyor o nedenle ısınma masrafı az oluyor. Yazları da şuan oturduğum evde normalde havalar çok sıcak ama klima açmayı bırakın vantilatör çalıştırmayı bile gerek duymuoyurm. 3+1 ev cepheleri açık ve yayla gibi esiyor. Orada havalar nasıl?
Dalamanın nem oranı yüksek.Antalya gibi aşırı yüksek olmasa da dalaman da normalin üstünde.Yazın aşırı sıcak oluyor.Fakat oturacağınız ev müstakil ve çatılı ise sıkıntı olmaz.Apartman dairesi ise yine sıkıntı olmaz.Fakat müstakil ve çatısız ise baya bir sıkıntı olabiliyor.Kışın ise aşırı soğuk olmuyor.
Ben soba kullanıyorum komple heryeri ısıtıyorum.
fakat elektrikli soba vs ilede rahatlıkla kışı geçirebilirsiniz.Eğer tekseniz.küçük çocuk vs varsa soba yakmanız daha iyi olur.

Yazları klimasız durulabiliyor mu?

2- Sorum: yiyecek içecek pazar fiyatları nasıldır?

Pahalı olduğu söyleniyor?

Dalaman da pazar fiyatları gayet uygun.Çünkü hem dalaman da ekip biçenler hem de civar köylerde ekip biçenler pazara geldikleri için fiyatlar normal.Marmaris vs ye kıyasla aşırı ucuz.
PAzarsan 3 kg domatesi 1 tl alabilirken marmaris te en ucuzunu 1 tl den alırsınız.

Aslında ev kiraları da çok yüksek deniyordu ama adanaya göre bence harika ev fiyatları. yarı yarıya fiyat oynuyor ve daha standartları diyebiliyorum. Şuan oturduğum eve 6.000 tl yıllık veriyorum. Orada daha iyilerini yarı fiyatına neredeyse görmek mümkün. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak...33810559/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak...33521365/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak...07886761/detay

fiber net olayını türk telekomun sitesinden sorgulamanız gerekli.
benim oturdugum evde fiber yok.hiperde yok.düz 8 mb var onunda 7 sini fln kullanıyorum maksimum