Muğlada - Dalamanda yaşıyorum 3 yıldır.10 yılda Marmariste yaşadım.
Dalamanda ev kiraları marmarise nazaran uygun.
Örnek vermek gerekirse marmariste 2+1 ev en uygun 500 - 1200 TL iken
dalamanda 200-750 TL şeklinde seyir ediyor.Fiyatların değişkenlikleri evin durumu - eşyalı eşyasız oluşu ve merkeze , okula yakınlığına göre değişmekte.
Dalaman'da dolmuş olayı bildiğiniz alıştığınız dolmuşlar gibi değil.
İlçeler arası dolmuşlar var.Onlara binerek dalaman içerisinde seyehat ediyorsunuz.
Merkezden okula gitmeniz yaklaşık - 5-6 KM.dolmuşta 3 TL idi en son.
Otostopa duran olur
okul yakınlarında ev bulursanızda, merkeze gitmek istediğinizde zor olur.Ayrıca merkezde de pek fazla birşey yok.
Ortaca ya, yani 12 KM uzaklıkta ki diğer ilçeye taşınma ya da gitme imkanınız olursa, her işinizi kolaylıkla halledebilirsiniz.
Vaktimin yettiğince özetlemeye calıstım.Ayrıca sorunuz vs. olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
Hayırlı Geceler.
İyi bayramlar şimdiden.
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. şimdiden ailenizle sevdiklerinizle iyi bayramlar geçirmenizi dilerim. ben kendimi anlatayım. sizce muğla bana uygunmu orada yaşayan biri olarak belki rahatça söyleyeblirsiniz. öğrenci değilim okumuyorum 26 yaşındayım serbest çalışıyorum. Şuan adanada yaşıyorum. işim internetten olduğu için taşınacağım yerde fiber internet varsa on numara olur. onun dışında nerede olduğu çok önemli değil. işe veya okula gidip gelme durumu yok. ama merkeze yine de uzak olmasa iyi olur. internette bir kaç ilana baktım. bazıları deniz manzaralıydı dalamanda olan. ama aslında milası daha çok istiyorum. çünkü milasta akrabalarım var. onlar tabi gelmemi istiyor ama ayrıca görüşlere ihtiyaç duyuyorum.
Özetle sorularım: Ben adanaya alışmış birisi olarak oraya hızlı bi şekilde alışabilirmiyim? Adana ucuz memleket kışları çok soğuk geçmiyor o nedenle ısınma masrafı az oluyor. Yazları da şuan oturduğum evde normalde havalar çok sıcak ama klima açmayı bırakın vantilatör çalıştırmayı bile gerek duymuoyurm. 3+1 ev cepheleri açık ve yayla gibi esiyor. Orada havalar nasıl? Yazları klimasız durulabiliyor mu?
2- Sorum: yiyecek içecek pazar fiyatları nasıldır? Pahalı olduğu söyleniyor? Aslında ev kiraları da çok yüksek deniyordu ama adanaya göre bence harika ev fiyatları. yarı yarıya fiyat oynuyor ve daha standartları diyebiliyorum. Şuan oturduğum eve 6.000 tl yıllık veriyorum. Orada daha iyilerini yarı fiyatına neredeyse görmek mümkün. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.