Bu sabah itibariyle panelime baktığımda kırmızı şerit ile belirtilmiş bir uyarı ile karşılaştım.
AdSense politikalarının ihlali nedeniyle sitelerinizden bir veya daha fazlasında reklamlar devre dışı bırakıldı. Ayrıntıları görüntüleyin.
Ayrıntıları görüntüleyin bağlantısına tıklayınca isteğinizi şuan yerine getiremiyoruz, mühendislerimiz çalışıyor gibisinden bir uyarı ile karşılaştım. Daha sonra denediğimde ise
Politika ihlalleri diye bir yere beni yönlendirdi. Burada daha önceden tarafıma gelen uyarılar ve bu uyarılara verdiğim yanıtlar sonucunda sitelerin güncel durumu yer alıyordu.
İkinci hesabıma bakana kadar bunun daha önceden var olan bir şey olduğunu düşünüyordum. Fakat diğer hesabımı kontrol ettiğimde bu tarz bir şey ile karşılaşmadım. Hatta menü bağlantısını kopyalayıp yapıştırdığım da hata sayfası aldım.
Acaba bu politika ihlalleri sayfası belirli bir uyarı sayısına ulaşan adsense hesaplarında mı çıkıyor, yoksa herkesin hesabına yansıyacak mı ?
Veya daha önceden başına bu tarz bir olay gelen oldu mu acaba ?
Cevap : Bu cevap eposta kutuma gelen ağustos 2013 adsense bülteni adlı mailden alıntıdır.
Alıntı
Yeni hesap içi politika bildirimleri
AdSense program politikalarımıza uygunluğu sürdürmek tüm yayıncılar için temel önemdedir. Hesabınızdaki potansiyel politika sorunlarınızı hızla anlamanıza ve gidermenize yardımcı olmak için doğrudan AdSense hesabınızda yeni bir politika bildirimleri özelliğini aşamalı olarak kullanıma sunacağız.
Artık, sistemimiz bir politika ihlalini tespit ederse, e-postanın yanı sıra hesabınıza bir bildirim gönderilecek. Ayrıca, Ana Sayfa sekmesinin Politika ihlalleri bölümüne giderek daha fazla bilgi edinebilir ve ihlali gidermenizi sağlayacak adımları bulabilirsiniz.