Bizi bilgisizlikle itham eden arkadaş ben kuranın mealini okudum ama senin emine abla hikayene hiç rastlamadım nedense

Ayrıca o kadar detay yok. mış müş yok bilmemneymiş safsataların kendine kalsın. İnanmıyorum dediklerine..
Eğer 2 tane kulfu, 2 tane felak nasla olay çözülseydi büyü diye birşey olmazdı? demişsin peki felak suresinin türkçe mealinden büyücülerin şerrinden dediğini biliyorsun değil mi? Bu dua onun için var.. Bir işe yaramasa bizi korumayacaksa niye var? Büyüden üstün değil mi? Neyse.
Kul eûzü birabbilfelak.
Min şerri mâ halak.
Ve min şerri ğâsikin izâ vekab.
Ve min şerrinneffâsâti filukad.
Ve min şerri hâsidin izâ hased.
1. Sonsuz kerem ve rahmet eden Allah 'ın adıyla (okumaya başlıyorum.)
2. (Biz her çağın müslümanına şöyle diyoruz) De ki: Mahlûkların Rabbine sığınmayı dilerim.
3. (Yani)
O'nun yarattıklarının (iç ve dış) kötülüğünden,
4. Karanlıklar meydana getiren ve ortalığı karanlıklara boğanın kötülüğünden,
5.
(İnsanlar arasındaki) bağları (koparmak için) üfürenlerin kötülüğünden,
6.
Haset etmeye girişen hasetçinin kötülüğünden, (Allah'a sığınırım).
Bu tarz şeyler gerçekse gerçek konuyu çok yanlış yere çekiyorsun. Biz adamın elinde gerçek görüntüler olmadığına uydurduğuna inanıyoruz. Gişe yapmak için. Sen bizi cahillikle bilmem neyle suçluyorsun.
Senin bize ettiğin laflar şuna çıkıyor; resmen küfür ve dinden yoksun diyorsun
http://www.islamdahayat.com/riyaz/mu...0demek326.html
Hadislerden Öğrendiklerimiz
1. Müslüman bir kimseye kâfir denilmesi veya küfürle ilgili bir vasıfla nitelendirilmesi câiz değildir.
2. Bir müslümana kâfir diyen ve bu şekilde inanan kimse kendisi kâfir olur.
3. Müslümanlar birbirlerini tekfir ederek birlik ve beraberliklerini, kardeşliklerini ortadan kaldırmamalı, bilerek veya bilmeyerek düşmanlara hizmet etmemelidir.
Laflarını geri al senin bilgin sana bizim bilgimiz bize. Yargılama hakkına sahip değilsin. Ben film ve yönetmen hakkında yorum yaptım varlık ve yokluk meselesine girmedim bile.