ben seocu değilim, seoyu bildiğimi de iddia etmiyorum, sürekli değişiyor zaten, bildiğini iddia edeceğin şey 6 ay sonra yok ama şu kadarını söyleyeyim, google'ı , sıralamaları, takip eden analistlerin pek çoğu birşeyler yazmıyorlar. Yazmak başka birşey.

ben arada yazarım, genelde de elimde yeni birşeyler olduğunda eski şeyleri ( çok eski olmayan ) paylaşırım. iyi dostluklar kurmama sebep oluyor. bişey bildiğimi düşünerek özelden mesaj atan arkadaşlar oluyor ve onlardan çok şey öğrendiğimi itiraf edeyim. bilmediğim sektörlerde neler dönüyor farketmemi sağlayan arkadaşlar oldu, bir kısmıyla skype üzerinden konuşuyoruz. Her özel mesaja , "her seo sorusuna" cevap yazmıyorum pek tabi. Pek çoğunun cevabını "bilemiyorum" çünkü, ciddi bir kısmını "emin olmadığım için cevaplamıyorum". geri kalanların pek çoğu ise "insanların basit bir araştırmayla elde edebilecekleri bilgileri ille de 1500. defa birilerinin yazmasıyla öğrenmek istemesinden dolayı" birşeyler söylenmesini haketmiyor.

Ben bir konu hakkında birşeyleri merak ettiğimde şu süreçleri izliyorum :

- aradığın şeyin ingilizcesini arat ( yüzlerce cevap çıkıyor, genelde bu yeterli oluyor )
- aradığın şeyin türkçesini arat ( mutlaka cevaplar oluyor )
- çok spesifik ve kimsede olmayan bir sorunsa konu aç

title için soru açılıyor, url şekli ne olsun diye konu açılıyor.
bu tarz sorular cevaplanma haklarını "5 sene önce kaybettiler"

yeni durumlarla ilgili yazmaksa epey bir analiz ve biraz zaman geçmesinden sonra mümkün.