Yanlış bilmiyorsam, memurun bir işte çalışması yasak. Sanırım bununda sebebi, dışarıdan olayların yanlış anlaşılabileceği. Bana göre memur adsense'den kazanabilir. Fakat vergilendirmeye tabi olan kadar kazanırsa ( Sanırım yıllık 10 bin Tl üzeri idi ) o zaman bir sorun olabilir. Tabi bunlar kulaktan dolma bilgiler. Resmi olarak kesin bir bilgim yok. Ama sanırım en garantili olan yol, anne, baba yada eş üzerine hesap açmak.
Hocam yanlış hatırlamıyorsam 20 bin tl ye kadar idi. Geçenlerde bir arkadaş yazmıştı. Hesaba yatan bu miktardaki paraya kadar sanırım devlet herhangi birşey yapmıyor bu fiyatın üstüne çıkarsa araştırıp vergi alıyor demişti diye hatırlıyorum.
Mantıken adsense'in zaten kanunda belirtilmiş bir çerçevede olması mümkün görünmüyor. İş mevzu bahsedilen 657 'li yasa iş yeri tanımı ile ilgili (dernek kuramaz, şirket kuramaz vs). Hem zaten adsense kazanılan paranın türkiyede kazanıldığı bile tartışılır sonuçta net üzerindeyiz parayı türkiyeden aldığımın kesin bir delili de yok.Bu durumda iş devlet memuru adam uluslarası bir durumdan veya başka ülkelerden para kazanabilirmi ye kadar gider bence. Yani bu işin sonu bo. ustun bo. yaz katip yaz. Zaten muhtemelen kanunda da bununla ilgili bir açık var gibi. Adsense ile ilgili bir bend olduğunu düşünmüyorum. Olursa da harbi enteresan olur

Ama bir o kadar da saçma olur. Bu iş bence ispikçilikten oluşur.
Adsende den banlanma korkusundan kurtuldunuz da bu kaldı yani