undefined adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk domainimi satalı 6 sene oldu o zamandan beri ilgileniyorum. Portföyüm fazla geniş değil. Hayırdır?
Sunduğunuz öneriler profesyonel olarak domain sektörü ile ilgilenen birinin önerisi olarak görmedim de ondan sordum.

1- Domain fiyatlarını 20-25 $ 'a çekince ne olacak, domain alımları daha mı düşecek?
2- "... ikinci el domainler için yeni bir statü geliştirilmesi gerek. Pending Delete'ten önceki son hafta domain sahibi yetkili kuruluşa domainimi ikinci el olarak satmak istiyorum diyecek ve eğer alıcısı çıkarsa bu ikinci el domain 5-10$ bandında satılacak. Böylece domainlerin geri dönüşümü hızlanacak, piyasadaki çer çöp miktarı da azalacak."

demişsiniz. Pending Delete aşamasına gelene kadar ortalama 70 günlük bir süreç geçiyor. Bu 70 günün ilk 40 gününde bir çok firmada domain'in sahibi normal reg fiyatından yeniden domain'i alabiliyor. Sonraki ortalama 30 gün Redemption Period sürecidir ki bu süreçte de domain sahibi fazla ücret ödeyerek domain'ini alabilir. Ve geriye kalan 5 gün Pending Delete sürecidir, bu süreç içinde ICANN diyor ki; "kardeşim ben sana 70 gün tanımışım sen hala o süreçte uzatmayıp da son 5 gün uzatacam diyorsan "bas git" işine" diyor.

Yani kısaca arkadaşım siz yormayın kendinizi yeni prosedürler ile falan, düşünecek insanlar düşünmüş. Profesyonel anlamda bu işle uğraşmayan biri olarak önerdiğiniz fikirler bence yersiz. Sunduğunuz fikirler " ... kaliteli domainleri bazı fırsatcılar kaydetmiş ..." diyen şahsı pekiştirir nitelikte.