yazım kuralları açısından: birkaç yerde 'dahi' ekleri bitişik kullanılmış. sırasıyla: 'sizde' değil 'siz de', 'olmasada' değil 'olmasa da', tekrar 'sizde' değil, 'siz de.' bazı kişiler buna dikkat etmez belki - ama bazıları da eder, dikkatli olmakta fayda var. uzunca bir metnin içinde sadece 1-2 tane olursa 'insanlık hali, dalmış da yapmış' gibi düşünülebilir belki ama çok olursa kural bilinmiyormuş gibi durur.
diğer açılardan: şöyle bir şey tavsiye ederim, dikkate alıp almamak size kalmış: 'Boyu kısa olan birçok insan daha uzun boylu olmak ister. Zira böylece daha zarif görüneceğini ve giydiklerinin üzerinde daha iyi duracağını düşünür. Günümüzde bazı bitkisel ilaçlar sayesinde ameliyatsız boy uzatmak imkansız bir hayal olmaktan çıkmıştır. Boyunuzun 7.5 cm veya daha fazla uzamasını sağlayan bu bitkisel formüllü ilaçları 2 ay boyunca düzenli olarak kullandığınız takdirde boyunuzda göze çarpacak derecede değişiklik olacaktır. Bundan böyle üstünde durmakta zorluk çektiğiniz yüksek topuklu ayakkabıları kullanmak veya 'boyumu nasıl daha uzun gösterebilirim?' gibi başlıkların başında sabahlamak zorunda kalmayacaksınız. Hiç bir yan etkisi olmayan bu bitkisel ilaçların en etkili olanlarından biri şu linkte, şu sitede, şurada, şöyle alabilirsiniz, böyle kullanmanız gerekir, şuna dikkat etmeli-bunu böyle yapmalısınız blablabla...'
uzun boylu olmak herkesin hayali değil mesela, kısa boylu insanların hayali olabilir. basket oynamak isteyenlerin, belli işleri yapabilme şansını birkaç santimle kaybedenlerin falan örneğin...böyle şeylere vurgu yapılabilir. 'tam tamına 7.5 cm veya daha fazla uzatma' ifadesinde bi çarpıklık var. 'tam tamına' gereksiz orada. 'size vereceğim öneriler sayesinde' gibi bir ifade şahsi bloğunuzda gider ama başkasına makale yazarken, bir ürünü tanıtırken falan daha genel yazmak lazım. biraz daha uzatıp süslemek lazım ama olabildiğince dolu sözlerle.
ha, ben bu işin kitabını yazacak insan mıyım, hayır. koyayım şuraya bir yazımı, başkalarını bırak kendim bazı kusurlar bulurum. ama fırsat çıkmış, değerlendireyim dedim.