Yeni yeni fikirler vermişsiniz arkadaşlar çok teşekkürler. Maxcdn en iyisi gibi geldi bana da ancak aynı resimleri bizim sunucumuzda da saklaması olayı kötü zaten yer sınırımız yüzünden bu hizmeti alıyoruz. Ayrıca her hesap için yıllık 12$ çok fazla bence. 10 siten olsa 120+35 = 155$ buna ne kadar değer bilmiyorum tabiki. Daha önceleri bu 12$ olayı yokmuş Maxcdn de.

mrzali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mage optimizer veya Smush it gibi eklentileri bende denedim ama farkettimki sadece kendin yüledigin resimleri optimize ediyor bot ile cekilenlere bir faydasi yo yaniliyormuyum?

en cözmü söyle buldum resim saklama ayarlarinda aylik yillik klasörlerde sakla yi sectim ve her ay eklenen resimler klasörlere ayrilmis mesela 8. aydayiz 12 ay veya 8 ay öncesindeki klasörlerdeki resimleri siliyorum yani kökten cözüm
İyi de bu şekilde bir yaklaşım bence çözüm değil. Şöyle ki adam arattı 1 sene önceki konuna girecek. Konuda ki resimler de konuyu okuttaran unsur diyelim. Ama bakıyoruz resimler yok. Bu hem google gözünde hem de gelen ziyaretçi için negatif bir yol. Daha kalıcı çözümler bulmak gerekiyor. Bu arada ewww image optimizer i denedim. %85 oranında resim boyutlarını küçülttü ve resimlerde bozulma da yok. Ancak sanırım bir hata oluştu ve konuların link yapısı bozuldu ve konulara girdiğimde 404 hata sayfası çıkıyor. Neden böyle oldu anlamadım.

Bu OVH nin tam adresi nedir acaba ? Google da arattığımda bene çok site çıkıyor. Bir de bunu araştırıp denemek lazım. Olmadı artık sağlam bir hosting firmasından senelik anlaşıp hız önemi çok olmayan yer olarak yüksek kapasiteli bir vps alarak yazdırılacak bir bot veya hazır var ise eklenti ile resimleri bu vps e çektirmek olacak sanırım.