Tebrikler arkadaşlar efsane çözüldü sonunda... Bununla ilgili çeşitli başlıklar açıldı hep kullanıcı bilgisayarlarındaki virüsler üzerinden olabileceği yorumlanmıştı...
Aslinda yayinladigim iPod ekran goruntusu ile sorunun bilgisayardan olmadigini kanitlamistik ama yine de Adsense kodlarini goremeyen bir cok arkadasimiz inanmak istememis olabilirdi. Sukur pub-id dahi yayinladik acik acik. Ayrica ref kontrolune girip sadece Google ziyaretcilerine gostermesini saglayan kodu yayinlayarak son noktayi koyduk. Virus ziyaretci ayirt etmez hepsine basar reklami.
Simdi bu kodlarin Vatan Bilgisayar uzerinde nasil calistigini bulmaya geldi.
Ben bu calismayi iftar oncesi yapmistim kisitli zamanda sayfa uzerindeki inceleyebildigim kadar nesneyi inceledim ama garip bir duruma rastlamadim. Bu konuda da tahminim bunun web sunucusu kaynakli bir sorun olabilecegi.
Gelelim Vatan'in bunu fark etmemesine;
Arkadaslar burada bir cogumuz webmaster geciniyoruz ama bu kodlarin israrla virus kaynakli oldugunu iddia ediyoruz. Hayir gercekten merak ediyorum bu tur durumlara hic rast gelmediniz mi ki boyle bir tepki verdiniz anlayamadim, neyse.
Kod ustaca tasarlanmis ve sistem yoneticilerinin fark edememesi icin elinden geleni yapiyor;
Ornegin kod belli saat araliklarinda devreye giriyor ve sadece Google ziyaretcilerine gorunuyor. Bu da sistem yoneticilerinin fark etmesini zorlastiriyor.
Ayrica belirttigim gibi script kaynakli degil de web sunucu kaynakli ise kimsenin aklina sunucuyu kontrol etmek gelmiyor olabilir. Script kodlari incelenir bir anormal durum gorulmezse temiz denir birakilir. Vatan'da da durum boyle gorunuyor ben elimden geldigince kendilerine yardimci olmaya calisiyorum. İnsallah bir an once duzeltirler.