Merhabalar;

Sitemin altyapısı olan wordpress’in büyük yankı uyandıran son sürümü 3.6 hakkında biraz araştırma yapmak istedim. Ve bir çok yeni özelliğin eklendiğini gördüm. Özellikle twenty thirteen temasındaki biçimler gerçekten ilgi çekici. Ancak temayı ihtiyaçlarımı karşılamadığı için kolay kolay kullanacağımı sanmıyorum. Ancak bu tema wordpress’in gelmiş geçmiş en sosyal teması diyebilirim.

Tema sağ ve sol olmak üzere iki sütundan oluşuyor. Sağ kısımda içerik sol kısımda ise bileşenler yer almakta. Diğer wordpress temalarından farklı olarak footer kısmında da bileşenler var. Ve gerçekten hoş duruyor. Header kısmı da gayet hoş arkaplanlarla tasarlanmış. Ayrıca tema yönetim panelinden de resim yükleyebiliyorsunuz.

Temanın başlıca özelliklerine gelirsek; twenty thirteen bicimler Wordpress 3.6 ile gelen Twenty Thirteen teması

Yeni yazı eklerken sol tarafta Biçim paneli beliriyor. Burada ilk başta standart seçeneği var. Bu seçenek normal yazılar için yapılmış. İkinci olarak kenar seçeneğini seçtiğimizde ise arkaplanı koyu beyaz bir renkle kaplıyor. Pek bir havası yok yani icon smile Wordpress 3.6 ile gelen Twenty Thirteen teması Sesi ise yazıya müzik eklediğimizde seçebiliriz. Bunu kullandığımızda yazı başlığının hemen yanında bir ses ikonu beliriyor. Bir sonraki seçenek ise sohbet bunda ise kullanıcılara sohbet edebilecekleri bir yazı yazdığınızı belirtebiliyorsunuz. Galeri de ise yazının arkaplanı sarı renge bürünüyor ve fotoğraf galerilerinin sarı renkte kullanıcılara sunulduğu gösteriliyor. Daha sonra görsel seçeneği yer alıyor biçimlerde. Bunu da fotoğraf paylaştığınızda kullanabilirsiniz. Bağlantı seçeneği ise dışarıya bağlantılı yazılarda kullanıyor. Alıntı kısmını ise başka sitelerden alıntı yaptığınız yazılarda kullanabilirsiniz. Bu seçenekte arkaplan siyaha yakın bir renk oluyor. Yukarıda wordpress’in gelmiş geçmiş en sosyal teması deme sebebim ise durum seçeneğinden ileri geliyor. Bu seçenekte arkaplan kahverengi oluyor. Son olarak ise video seçeneğini görüyoruz. Burada da adından anlaşıldığı gibi yazılarınıza video eklediyseniz seçeceğiniz seçenek videodur. Arkaplan turuncu oluyor. Tanıtım videosunda da gördüğümüz üzere müzik, video gibi seçenekleri seçtiğimizde yazıya sadece medyanın linkini eklememiz yeterli oluyor. Embed kodları ile uğraşmaya gerek kalmıyor.

Bu yazı da sadece temayı incelemek istedim. Bir sonraki yazı da geniş bir zamanım olursa sürüm hakkında detaylı bir yazı yazmayı düşünüyorum.

Hepinize kolay gelsin.

KAYNAK

WordPress 3.6 Oscar tanıtım videosu