Arkadaşlar imzamda linki bulunan blogumda ilk günden beri kalıcı bağlantıları /%postname%/ olarak kullandım. Önceki hafta kategorileri de eklemek aklıma geldi. Blog'a Şubat ayından beri düzgün, güncel bir yazı girmemiştim hiç. O sıra Google'dan arama geliyordu, güzel oluyordu. Haliyle durulunca işler öyle bir şey düşündüm sonuç olarak. /%category%/%postname%/ yaptım kalıcı bağlantıyı. Bu sefer sadece %postname% varken indekslenen yazı için Google'dan arama sonucu hit gelmeye başladı. %category% koyduğum için başına Google'da linke tıklayınca 404 boş sayfaya yönlendiriyor... Ama aslında post hala var, sadece linkin önünde /..../ şeklinde kategori adı yazıyor.
Soruma gelecek olursam; kalıcı bağlantıyı değiştirdiğimde Google'daki indekslenmiş hali olan kategori adı bulunmayan linkleri, şuanki kategori adı yazılı haldeki linklere yönlendirebilir miyim? Yapılıyorsa da nasıl yapabilirim?
Not: İndeks alan post, geçen hafta twitter'da olay yaratan terbiyesiz ebru muhabbetiydi. Bold yaptığım şekildeki aramada 1. sırada çıkıyor şuan.