Merhabalar,
Abim şuan cezaevinde yatıyor.
Açık lise okuyordu ve bu sene mezun olacaktı.
Cezaevine girdiği günün ertesi günü, cezaevine girdiğine dair resmi belge adliyeden alınıp okuduğu okula vermemize rağmen, yüz yüze eğitim derslerine(3 veya 4 dersti sanırım) girmediği için o derslerden bıraktılar.
Okul ile görüştük, adliye ile görüştük, milli eğitim ile görüştük, bakanlık ile görüştük, cezaevi savcısı ile görüştük yani ne yaptıysak bir çözüm bulamadık.
Bu aşamada o dersin hocası haksız gözüküyor. Çünkü elinde resmi belge olmasına rağmen abimi o derslerden bıraktı ve mezun olmasını engellemiş oldu.
O derslere keyfi için gelmedi, cezaevindeydi, kısacası geçerli bir sebep var.
Zira o dersin hocası ile son görüşmemizde şunu söyledi "Konuyu fazla kurcalamayın, kaldıysa kaldı. Seneye o derslerden geçer ve mezun olur. Siz bu konu ile ilgilenirseniz biz zarar görürüz." falan dedi.
Yani anlayacağınız oda koltuğunun sallanacağının farkında.
En sonunda savcılığa şikayet ettik ve savcı "okulun ihmali var" dedi ve soruşturma başlattı. Şuan soruşturma devam ediyor.
Son olarak geçenlerde "mezun olduğuna dair belge alınabilir" diye bir şey duydum ve bunun aslının olup olmadığını sizlere sormak istedim.
Eğer böyle bir şey varsa çok iyi olacak. Çünkü abim bu sene çok çalışmıştı ve 4 yıllık fakülte kazandı.
Yani 1 senelik emeğinin boşa gitmesini istemiyor.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar görüşlerini dile getirebilirse çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkürler...