2007 den bu yana ne mi değişti

2006 üyesi olarak aklıma gelenleri şöyle bir saydırayım...

Bir ara yönetimle kavga çıktı (kavga sebebi eskiler yenilerdi yine ) yeni forumlara gittik eskiler olarak (zone-ox xi), ilk başta oralarda da güzel paylaşımlar oldu sonra ticaret tarafı ağır bastı r10a geri döndük... tam hatırlamıyorum ama 2008 olabilir

Sonra malum tarihi bir olay yaşandı 1 yıl öncesine döndü r10, yine eskilerden bazıları yeni foruma gitti başkaları da küstü gitti Ama onlarında bir çoğu geri döndü...

Falan filan... Her yıl eski-yeni konuları döndü r10'da, hatta benim de tepkimi dile getirmek için 3 yıl kadar imzamda kreşli mreşli birşey yazmıştım...

Sonra baktım gerek yok... Bizim eskilerde sürekli muhabbet ettiğimiz, sürekli bilgi paylaşımı yaptığımız, sürekli birbirimize laf soktuğumuz (ama şimdiki ben biliyorum sen bilmiyon gibi aşağılama değil, arkadaşlık çerçevesinde) arkadaş çevremin ben dahil hepsi sadece ticaret için kabuğuna çekildi, gerisine karışmaz oldu...

R10'da aslında eskiden de en büyük ticaretin döndüğü alandı ama herkesin dediği gibi bence 2008 gibi paylaşım işi bitti... Özellikle premium üyeliklerin yeni açıldığı zamanları hatırlıyorum da o zaman gold bölümünde neler neler paylaşılırdı Adsense taktikleri SEO taktikleri falan filan...

Klasik ama değişmeyen tek şey değişimin kendisi... Zamanla oluruna bırakıyor insan...

Bir de dolandırıcılık olayları var ki, bu gözler neler gördü Ben de 1 keresinde link satışında güzelce dolandırıldım Ama ne dolandırıcılar geldi geçti buradan, hele biri sercan mıydı neydi dolandırmadığı kişi kalmadı r10 da

R10 ahalisinin dolandırıcıları kolladığını da gördü bu gözler hemde dolandırıcılık olaylarının büyük çoğunluğunda... Yapmaz o.. Kardeşime ben kefilim... Gold üye şu kadar trade i var... O paranıza mı kaldı... Günlük şu kadar geliri var zaten 3 kuruşa bakmaz...

Ha kendini çok bilmiş sanıp, konuyla alakası olsun olmasın konularda ben buraların ağasıyım edası ile karşısındakileri küçümseyen minikleri görünce sinir olmuyor muyum? Tabii ki oluyorum ama, o tarz çoluk çocuk ile muhattap olmaya değmeyeceğini yıllar geçtikçe daha iyi anlıyoruz

Daha bu mesaj uzar da boş ver