seozeo yazmaya geri döndü. bir eleştiri olarak söyleyeyim, ne zaman sıralamadan düşseler yazmaya geri dönüyorlar. ama referanslarına ekledikleri firmaları görünce ben de, "ne yazacam kardeşim işim var gücüm var derdim".
Uzatmadan yazı şurada :
http://seozeo.com/penguen-2-0-analizleri-cheapoair
Kişisel değerlendirmelerim de nacizane şunlar :
1-
Aynı düşüşe şu anda seozeo da maruz kalmış durumda. Ve bence Cheapoair.com 'un düşüşüyle tamamen aynı nedenlerden. Şu anda seo kelimesinde 3. sayfadalar ve tahminim kendi siteleriyle ilgili çalışmaları şu sıralar sadece "backlink reddetme üzerine kurulu"
Bir yazımda seozeo & seohocası arasında backlinkleriyle ilgili bir analiz yapmıştım ve seozeo nun neden önde olduğunu "kendimce" irdelemeye çalışmıştım. Saolsun site sahibi arkadaşlar kadirşinaslık yaptılar ve verilerinin bir tartışma ortamında ele alınmasına kızmadılar. Ama bu konuların takibi, seo nun nereden nereye geldiğini anlamak için çok önemli. Şubat ayında açmış olduğum konuda (
Seozeo vs. Seohocası : SEOZEO Neden Önde ? )
"bence" Seozeo nun yaklaşık 6 ay önce önde olma nedeni ( yiğit, o konunun sonlarına doğru bu anchor text çalışmalarının taraflarından yapılmadığını ifade etmişti, ben de buna katılmamıştım ) şu anda analizini yaptıkları cheapoair.com gibi sıralamadan düşme nedenleriyle aynı. ANCHOR TEXT.
Bu paragraftan çıkacak tek bir sonuç var : Google'a Güvenmeyin. Sizi yükseltme nedeniyle alçaltma nedeni birebir aynı olabilir. Kişisel düşüncemdir. ( sürekli, "bence" , "kişisel düşüncemdir" vs. yazıyorum, sebebi, bu forumda varolma sebebi sadece alaycı çakmalar olan arkadaşları "kendi kişisel düşünceleri için -tabi varsa- konu açmaya yönlendirmektir

)
2- Yazıdaki en "çarpıcı" konu
"Backlinklerin Link Değerlerinin Düşük Olması" başlığı. Oldukça önemli bir veriyi temin edebilmek için önemli bir aracı da Yiğit'ten öğrenmiş olduk teşekkür ediyorum.
Takip etmeyenler için tekrar belirteyim; google link şemasını yeniledi ve PR'li sayfalardan alınan linklerle ilgili bir "Kırmızı Çizgi" çektiğini belirtti. Yiğitin analizinde de görüldüğü gibi yüksek kalitedeki link alımları cheapoair.com un başını ağrıtmış gibi duruyor.
Peki ne yapılması gerek konusunda nacizane bir tavsiyemi şurada "
Güncelleme Diyorlar - Seo Nereye ?" yapmıştım. Pr'si yüksek sitelerden tanıtım yazısı alın. Ancak bunu da
şöyle denemekte acaba faydalı olabilir mi diye düşünmüyor değilim? Aynı siteden 3 yazı alıp 2 si ile kendi sitemize link veren yazıyı desteklemek şeklinde yani. Sadece bir düşünce, denenebilir.
3- Hala daha pek bahsi geçmiyor. Yakında çokça konuşulmaya başlanır. Son zamanlarda G Webmaster tools size "Hitinizin belli sayfalar için aşırı yükseldiği" konusunda uyarı gönderdi mi?
Bakın bu uyarının türkçesini size söyleyeyim, Google diyor ki :
"Sana sadece Ben Hit Gönderiyorum, Dikkat et Her An Çakabilirim"
Öyle ya, bu kadar backlink, haber siteleri seni anlatıyor, 100 tane blogda tanıtımın var, bir tane Allah'ın kulu bu sitelerden sana gelmiyor. Manipülasyon Var! uyarısıdır bu. Hit alabileceğiniz en güzel mecra Facebook Fan Sayfalarıdır. "Bizim linkimiz ilgilerini çekmez demeyin". Fan sayfasıyla alakalı içerik oluşturun. Ve Fan sayfasında etkileyici ve alakalı bir resimle birlikte Daha fazlası : anasiteniz.com şeklinde link verin. yazıya değil, sitenize. Fan sayfasıyla ilgili yazdığınız yazı sitenizde en üstte olacağından insanlara bir "tık" daha attırmış olacaksınız.
Son zamanlarda yaptığım ama sonuçları konusunda "emin olmadığım" bir denememden bahsedeyim. Bu denenemenin sonuçları belli değil, o yüzden yapmayın riskleri var.
Vpn üzerinden farklı ip'lerle sitelerime backlink aldığım sayfalara giriyorum ve kendi backlinklerime tıklayarak sayfalarıma ulaşıyorum, 3-5 sayfa gezip bir sayfada açık bırakıyorum pencereyi.
Riski şu, google sadece ip takibi yapmıyorsa problem var. Ben şu mac numara takibi işlerinden anlamam mümkün mü değil mi bilmem. Kullanmadığım bir browser'la bütün çerezler silinmiş şekilde Vpn i başlatıyorum, google'ın ip'imi nasıl algılayıp algılamadığını görmek için google.com a giriyorum ve beni yönlendirip yönlendirmediğine bakıyorum. İp'nin bulunduğu ülke google'ına beni yönlendiriyor. Sonuçlar ne olacak göreceğiz.
Sonuç : 2 ay sonra "bu yazı kendi kendini yok edecektir, kendi kendine olmasa da Google algoritmaları değiştirerek bu verileri "bir hiç haline" getirecektir. 2 ay olmazsa 1 sene olur