Bu sene bilgisayar mühendisliğine başlıcam. Mobil uygulamalar ilgimi çekiyor. Ama şöyle bir araştırınca bilgisayar mühendisi olacaksan o tarz şeylere bulaşma tarzı yorumlar okudum. Yani tam ifade edemedim de, bilgisayar mühendisi olucaksan javadır phpdir bunları öğrenme, algoritmayı kap, mantığını öğren, ve bir dilde uzmanlaş tarzı yorumlar okuyorum.
Ama aynı zamanda algoritma olayını sökünce de yeni dillerin çok kolay öğrenildiğini yazıyorlar. Ee madem öyle algoritmayı söktükten sonra Java öğrenir Android'de program yazarım diye düşünesi geliyor insanın.
EE mühendisliğinde okuyan arkadaşım var, o da bilgisayar sektörüne kaymaya çalışıyor, ve özellikle Network derslerine yoğunlaşmış durumda örneğin.

Yani ülkemizde yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği birbirinden ayrılmış durumda değil. Bilgisayar mühendisliği okuyunca yazılımdan uzak, daha çok işin mantığıyla uğraşacağımız veya hardware ile ilgili yerlerde mi çalışmamız gerekiyor? Benim için ise işin yazılım kısmı çok daha fazla ilgimi çekiyor. Yani bilgisayar mühendisliği okuyup yazılım alanında çalışmam uygun değil mi?

Aslında bilgisayar alanını çok araştırdığımı düşünüyordum (sektör vs olarak), ama şimdi okula başlayacak olunca hiçbirşey bilmiyormuş gibi hissediyorum kendimi.

Konu başlığından da fena halde saptım da umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi. Okuyanlara teşekkürler.