hocam bu dediğiniz şey 21 yaşından önce yapılıyormu bir doktora sordugumda 21 mi ne demiştitide yanlışda biliyor olabilirim benim sağ sol gözüm 0.75 yaptırsam ne olur
21 yaşlarında önerilir çünkü insanlarının çoğunda göz ilerlemesi o yaşlarda durur. Durmuş bir gözde ileride tekrarlama riski çok çok azken hala ilerlemekte olan bir gözde daha sonra hem ilerleme hem de eskiye dönüş görülebilir o yüzden. Ben 18'de yaptırdım.

O numarayı çizmiyorlar diye biliyorum. 1'in altındaysa çizdirmeyin zaten hocam, sıkıntı olabiliyor.
hocam siz hangi hastanede oldunuz? benimde sağ ve sol gözümde 1 numara miyop 0.5 astigmat var miyop önemli değilde astigmat çok kötü oluyor.uzağıda yakınıda bulanık görüyorsun.okul bittikten sonra bende çizdirmeyi düşünüyorum.bu bıçaksız lazer denende göz önünde bulunan saydam tabakayı lazer ile kaldırıyorlar demi? birde bu operasyondan sonra akşamları araba kullanırken fln karşıdan gelen arabaların farlarına karşı hassasiyet oluşuyormuş bu ne kadar doğru.
birde polis okuluna girmek için yaptırdım demişsiniz bu izi belli olmayan operasyonmu? çünkü operasyonları kabul etmiyorlar diye biliyorum polis okulu
Ankara Özel Kudret Göz Hastanesi'nde oldum. Astigmat hakkında bilgim yok hocam bende yoktu, ancak 1 numara miyop'u çok rahat çizerler. Bende de astigmat olmadığı için rahat geçmişti.
Evet hocam bıçaksız (intralasik tarzı yazılışı var.) sizin dediğiniz gibi yapılıyor ve daha sonra bakıldığında operasyon geçirdiğiniz belli olmuyor.
Ben gece araba kullandım ancak böyle bir şeyle karşılaşmadım. Belk ilk zamanlar için geçerli bir olaydır.
Evet hocam normalde yasaktı ama elenen birisi okula dava açmış ve kazanmış. O günden beri lazer operasyonlarını serbest bıraktılar. Sonuç ekranına özellikle not düşüyorlar, çizdirebilirsiniz diye.
hocam şimdi ben gözümü çizdirmek istiyorum astigmat 3 lü küsürde iki gözde aynı aşağı yukarı bunun bir süresi var mı veya ben şuan gitsem anında parasını verip olabilirmiyim amel,yat . ve ücret konusunuda bilgi veririseniz nerede olduğunuzu falan iyi olur teşekkürler
Hocam ben ilk olarak Konya'da muayene oldum bana 3 gün sonrasına süre verdiler. Ancak göz önemli olduğu için ve Konya'dan daha önce sıkıntılı hastalar, operasyonlar çıktığı için güvenemedik. Yani pek müşterisi olmayanlar bu tarz zaman dilimlerinde yapıyorlar. Ama Ankara'da 10.00'da muayene oldum hemen 13.00'e ameliyat için randevu verdiler. Ücreti tek göz için 1011 TL tuttu bende ama önce muayene edip hangi işlemleri yapacaklar onlara bakıyorlar, ücret 600 Euro'ya kadar esniyor. 600 Euro dolar değil; 700'de olabilir, tam hatırlayamadım. Ameliyat hakkında şu yoruma bakabilirsiniz hocam, orada cevap bulamazsanız tekrar cevaplarım:
https://www.r10.net/1067648427-post10.html
Hocam benimde birkaç sorum olacak; bu hizmetiniz için teşekkür ederim.
- Öncelikle bu çizdirme işi miyopta mı yoksa astigmatta mı başarılı?
- 2,25 ve 2 derecek olan miyop gözüm için başarı oranı yüksek mi?
- Ameliyat sonrası ne kadar dinlenme gerekiyor?
- Ömür sonuna kadar gözüm bozulmuyor mu(22 yaşındayım).
- Gözünüzde küçüçükte olsa bir ağrı var mı? İlaç kullanmak gerekiyor mu?
- Kusura bakmayın son olarak hangi hastane'de ameliyat oldunuz? Türkiye de şubeleri var mı?
Estağfurullah hocam, ben teşekkür ederim.
- Astigmat olmadığında çok rahat çiziyorlar, miyop'u çok rahat görüyorlar gözlerinde ve anlatıyorlar. Ancak sorunuzun tam olarak karşılığını bilemeyeceğim.
- Başarı oranını sizi muayene ettikten sonra doktorunuz söylüyor. Yani şu şu numaralar başarılı, şunlarda risk var demiyorlar. Gözünüzü muayene ediyorlar, kendilerince farklı bir muayenesi var. Orada gözünüzün yapısına göre size detaylı bilgi veriyorlar. Ancak sizin gözünüz uygunsa sıkıntı olmaz sanırım. Benden önce operasyondan çıkan kişinin 4 civarındaydı.
- Ameliyat sonrası aynı gün loş bir odada (ışıklar ve perde dahi kapalı olacak) dinlenmeniz gerek. Böyle bir odada uyursanız daha iyi. Bu bıçaksız lazerde sanırım birkaç gün ağrı, sızı, batma oluyormuş. Bana, ilk gün olacak, dediler ancak bende ilk gün de acı olmadı. Hiçbir şey hissetmedim. İlk gün dinlendikten sonra 1 ay kadar dışarıda güneş gözlüğü tavsiye ediyorlar.
- Bir daha bozulmayacak diye garanti veremiyorlar ancak gözünüzün yapısına göre (bu numara oturmuş - oturmamış olayı) bozukluğun tekrar olması çok çok düşük veya olası diyorlar.
- Ankara'da Özel Kudret Göz Hastanesi'nde oldum. Orayı çok tavsiye ettiler ve önerdiler. İlgileri de hoşumuza gitti girdiğimizde. Aynı gün oldum çıktım hocam.