Ben denemedim ama dediğin gibi her sitenin 10.ooo lerce takipçisi veya beğenisi olmayabilir. Ayrıca madem google algoritması insan gibi düşünüyor. Bence bir sitenin kendi facebook veya twitter sayfasından yapılan paylaşımlarını SEO etkisi çok az olmalı ama örneğin; 5K bayan beğenisi veya takipçisi olan bir sayfada.. Arkadaşlar en ucuz makyaj malzemeleri burada.. Özellikle xxxx kremi çok uygun fiyatda şeklinde yazı yazıp linkinizi ekleyip paylaşması veya tweet etmesi kat kat daha etkili olması lazım SEO açısından..
Yoksa gir kendi hesabına " En ucuz AAA kremi diye" twet at.. Kelimede yüksel.Bu insan gibi düşünüldüğünde saçma bir olay..
Aynen dediğin gibi. Zaten sosyal medyaya yönelin derken bir çok arkadaş yanlış anlıyor bu kavramı.
Milyonluk facebook fan sayfalarından, ya da tweeter hesaplarından yapılan paylaşımlar (bunlar reklam zaten, paylaşım bile değil) etkisi az oluyor.
Şu postumda da imleme için benzer ifadeleri kullanmıştım.
Bir sitenin sosyal medya dağılım istatistikleri,
kaç farklı profilden yapıldığı temeline dayanıyor.
Yoksa kendi sitenin yüzlerce linkini, sitenin kendi facebook sayfasında paylaştığında, bu paylaşımlar takipçiler tarafından kendi profillerinde de paylaşılmıyorsa eğer, çok fazla etki beklemeyin sosyal medyadan.
Saygılar.