Ben anchor texleri çeşitlendirildiği zaman etkisinin yüksek olduğunu düşünüyorum.
1-2 anchor text'e abanmak tabii ki zarar verir siteye. Çok daha farklı, çeşitli hedef kelimelere, hatta "buraya tıklayın", "şu sitede güzel bilgiler var" gibi kelimelerin de siteye etki ettiğini gözlemledim.
Anchor text haricinde, son zamanlarda banner linke doğru yöneldim bir kaç tane alanında otoriter siteden sidebar banner link aldım, onda da hedef kelimeye link olmadığı için daha az riskli ve yükselme hissettiğim bir link çeşiti tavsiye ederim.
işe yaramazmı evet tabiki yarar.
ister banner olsun ister normal olsun, sonuç aynı yere varır hocam,hiç bir site sahibi, bu adam kelimesinde yükselsin ben buna banner ekleyeyim, title ına da oyun oyna yazayım diye uğraşmaz, google bunu biliyor, işte bu yüzden filtreye sokuyor siteleri.Sitenize şikayet geldiği an uçuracak artık google sitelerinizi bunu kendisi söylüyor.
istediğimiz kelimede footer link almayacakmıyız?
peki nasıl yükselecek siteler.
sadece sosyal medya ilemi?
Almayın,google sitenizin hangi kelimeleri hedeflediğinizi keywordlerinizden biliyor zaten gerek yok artık kullanmanıza,url leriniz ne kadar çok paylaşılırsa örümcekler sizi zaten o hedef kelimelerde yukarıya taşıyacaklardır.Yakalarsa filtre kaçınılmaz oldu artık.