Abi sen biraz kötülemiş durmuşsun ya, 2. öğretimi...

1. Öğretim okuyanlar okuldayken 2. öğretimde ki eleman gezer.
Gündüz gezemeyecek olan adam akşam zaten hiç gezemez.
Gitmek istenilen yere gündüzleri bolca gidilir. İlla her yere akşam gidilecek diye bir şey yok.
Akşamleyin dışarıya çıkmak illa ki gerekiyorsa, hafta sonları çıkılabilir.
Dersler verimli geçer/ geçmez değil; Bol bol yatışlı geçer. Yani anlatan hoca zaten yine anlatır. Geyiğe vurmak isteyense, biz ders dinleyeceğiz desek bile o dersi boş yapmayacak mı sanki...
Yeri gelir 1. öğretim sınavından sonra arkadaşınız varsa, soruları alarak; aynı ya da benzer soruların çıkma olasılığından dolayı sınavdan yüksek alabilirsiniz.
İlla gündüz olacak diye de bir şey yoktur tabi ki... Gerekirse gece kuşu olur, gündüzleri de bol bol yatarsınız.
Hocalarla samimi olursanız ya da bazı hocalarla samimi olursanız, ara ara akşamleyin önemli işlerinizde, sabah derse girme olasılığınız da doğabilir. Bu hocadan hocaya göre değişir.
Ve son olarak 1. öğretimde 6 7 saat ders olur. Ancak 2 öğretimde bloklama sistemi diye bir uygulama vardır. Ders birleştirme de denilebilir. 2 dersi ara vermeden işleyerek, hızlıca bitirebilir, fazla da vakit kaybetmeden hem hoca hemde öğrenci evine varabilir.

Not: Bunlar benim tecrübem değil, çevremin yaşayıp bana anlattıklarıdır. Hepsi gerçek ve hepsini yüz yüze muhabbet ettiğim yakın insanların ağızlarından dinledim.