SSD tercihinde aşağıdaki sıralama uygun olabilir, (kendi tercihim)
1. Ocz vector serisi
2. Samsung 840 PRO serisi
3. Ocz Vertex 4 serisi
4. Team S3 serisi (diğerlerine nazaran uygun fiyat)
Yukarıda sıralı şekilde belirtilen SSD diskler, yüksek okuma/yazma iops oranlarına sahip.
Bütçeye uygun olarak 1 numaradan itibaren tercih edilebilir.
Çok teşekkürler.. OCZ incelemeleri başarılı..
Çok teşekkürler.. Sandisk extreme iyi gözüküyor aşağıdaki çekinceleri araştırıp büyük ihtimalle OCZ yada Sandisk olacağım.
Sunucu konusunda ssd olayına kesinlikle henüz sıcak bakmıyorum. Sunucu dediğiniz sistemde verileri tek diske koyamazsınız. Özellikle veritabanı gibi sürekli güncellenen sistemleri tek diske koymanın pek bir mantığı olmaz ki standart yedeklemeler genellikle saatlik/günlük formatta olduğu için veri kaybı stabildir. "Ee zaten sunucularda bunun için raid yok mu" var ama henüz üreticilerden uygun ssd raid kartı göremedim ben. standart sas veya sata raid üzerinden yaptığınızda da raid kartının performansını geçemiyorsunuz. Artı olarak şu anda piyasada gördüğünüz ssd'lerin tamamı MLC formatındadır. Sunucularda ise önerilen SLC veya pci-x ssd'lerdir tabi 1 tane diske ufak düzel bir sunucu parası vermek isteyenlere.
Örneğin dell bir sunucuda kullanabilirsin, genellikle ssd raid array yanında bir array'de cachecade için kullanman öneriliyor performans için.
pci x ssd türkiyede satılmıyor sanırım? Bu aşağıdaki ürün -üzerine iki adet vds kuracağım- diğer ssd lere göre tabirinizle sıcak bakılabilir bir ürün mü? Yani sizce sağlıklı olan bu mudur? Yada model olarak SSD öneriniz var mıdır? 1000 liraya kadar bu iki vds'i yoğunlukta bunu eskidenden daha performanslı ve güvenli kaldırabilecek ssd hangisidir?
http://www.amazon.com/OCZ-RevoDrive-.../dp/B005F30IYU
Bir çok kaliteli SSD modeli mevcut fakat siz SSD disk alıp da bir sunucuda kullanamazsınız. Yani şöyle, sanal sunucunuzun ana sunucusu verimerkezinin donanımı ise verimerkezine disk modelini sorun yahut birisi tarafından bu ana sunucu verimerkezinde barındırılıyor ise sanal sunucuyu alacağınız kişiye disk modelini sorun. Ancak siz bir sunucu oluşturup bunu verimerkezinde barındırmayı karar verdiğinizde donanımların nasıl olacağına karar verebilirsiniz. Sanal sunucu kullandığınız içinde 3. durumun olacağını sanmadığımdan ancak sorarak almanız gerekiyor.
Hangi verimerkezi hangi donanımları kullanıyor bilmiyorum fakat Redstation'la çalıştığımız için Redstation, SSD disk modelleri Intel 330 serisi ile Crucial Solid State modellerini kullanıyor. Bizim kullandığımız Intel 330 serisi ve performas konusunda oldukça memnunuz.
Dilerseniz SSD diskli VDS konumuza bir bakın.
https://www.r10.net/vps-hosting/1080...imizasyon.html
Yok iki adet kendi sunucum var verimerkezinde barınıyor. Biri sanallaştırılmış ve içerisinde 4 vds var. 2'si kendini zaten her türlü taşıyor diğer ikisi yoğunlukta yavaşlıyor.. Bunun önüne geçmek için hdd den ssd ye geçmeyi düşünüyorum..
desktop bilgisayarlar için üretilmiş olan bu SSDleri enterprise kategorisinde (sunucular) kullanmak ciddi risktir.
kullanıp da pişman olan var mı? raid yapmışsanız eh sorun yok. raid + spare varsa tamam olur. ama raidsiz ise geçmiş olsun.
Engin Bey, sizin önerdiğiniz bir sistem var mı bu pci sizce uygun mu?
http://www.amazon.com/OCZ-RevoDrive-.../dp/B005F30IYU
Raid + Spare için birden fazla ssd mi gerekiyor.?
Tekrar teşekkürler