Shevko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki örneğin 4 VPS li bir sunucum var. Burada benim için asıl yoğun ve hızda önemli olan 2 vps.
Ben bu iki VPS'i alacağım tek SSD'de mi barındırsam daha performanslı ve mantıklı olur yoksa SSD diski SQL sunucu olarak kullansam mı daha performanslı olur..

Bilmiyorum soruyu doru sorabildim mi.. Yani bu önemli 2 VPS'i SSD de kullanmak mı daha doğru yoksa SSD'yi sadece SQL sunucu olarak kullanmak mı?

SSD'yi sadece SQL sunucusu olarak kullansam yine aynı derece performans artışı olur mu?

Bir de hangi markayı önerirsiniz.. Hatta direk model de olabilir..

Teşekkürler
Siz sanırım performanstan ziyade performans ve ekonomik olmasını istiyorsunuz. Performans istiyorsanız hepsini ayrı ayrı SSD sunucuda barındırmak gerekir. Performans/Fiyat oranının yüksek olmasını istiyorsanız da yoğun olan VPS sunucunuzu, SSD VDS'e geçirmeniz gerekiyor. Belki bu 4 VPS sunucunuzu, bir tek çatı altında SSD VDS'de performanslı şekilde barındırabilirsiniz.
Unutmadan sanallaştırılmış sunucunuzun performansı sunucunuzun işlemci, disk, ram limitlerine bağlı kalmıyor. Sanallaştırılma yazılımı, disk ve işlemci paylaşımıda çok önemlidir. Bu yüzden sanal sunucu alırkende bunları araştırınız.