Peki örneğin 4 VPS li bir sunucum var. Burada benim için asıl yoğun ve hızda önemli olan 2 vps.
Ben bu iki VPS'i alacağım tek SSD'de mi barındırsam daha performanslı ve mantıklı olur yoksa SSD diski SQL sunucu olarak kullansam mı daha performanslı olur..
Bilmiyorum soruyu doru sorabildim mi.. Yani bu önemli 2 VPS'i SSD de kullanmak mı daha doğru yoksa SSD'yi sadece SQL sunucu olarak kullanmak mı?
SSD'yi sadece SQL sunucusu olarak kullansam yine aynı derece performans artışı olur mu?
Bir de hangi markayı önerirsiniz.. Hatta direk model de olabilir..
Teşekkürler
Tabiki daha yoğun olan vps i ssd üzerinde çalıştırmak ciddi performans farkı yaratacaktır, sanallaştırma konusunda özellikle disk yapılandırması çok önemli, bir diske 10 vps açıpta sonra niye sunucularım uçtu diye yakınan çok arkadaşla karşılaştık. Tabi her ne kadar disk önemliysede işlemci paylaşımıda bir o kadar önemli (sanallaştırma için) Vpslere verilen cpu haklarında dengesizlik olursa bu sefer işlemci diskin hızına yetişemeyip yine darboğaz yaratabilir bunada dikkat etmek gerekir.
İntel veya sandisk ssdleri öneririm, model çok önemli değil sandisklerin büyük kısmı 300 mb/s üstünde yazma okumaya sahip, intel o konuda biraz mızmızlanıyor, 450 mb/s okuma 100 mb/s yazma hızı verdiği modelleri var onlara dikkat etmek gerek, alternatif olarak ocz ssdleride tavsiye ederim.