Ters ibraz felan bişiler zırvalıyolardı Google'da elbet bırakmaz bunun mahkemesi cartı curtu vardır bi' şekilde haklı çıkarlar herhalde.
Ben parayı geri çek şeklinde birşeyden bahsetmedim bu tarz birşey mi vardı diye hatırlıyorum dedim...
Hocam parayı nasıl geri çekecek?
Ne diyecek? Biz bu adamla iş yaptık. İkimiz de vergi ödemedik. Ben bu adam gibi 50 bin tane adama ödeme yapıyorum. Ama bu çürük çıktı parayı geri versin. Sen bir tek kendinle ilgili vergi cezası yersin. Google para gönderdiği herkesle ilgili vergi cezası yer. Ayrıca google adsense Türkiye'de gerçek ya da tüzel bir kişi değil. Amerikan şirketi gelip Türkiye'de dava açamaz kafasına göre. Türkiye'de bir temsilciliği o şirketin haklarına sahip bir gerçek ya da tüzel kişi olması lazım dava açmak için.
Ayrıca google size Türkiye'de dava açamaz. Eğer dava açarsa adsense kullanım şartları 14. maddedeki şu ifadeyi mahkemeye ibraz etmeniz mahkemenin düşmesi için yeterlidir.
"Governing Law; Venue. All claims arising out of or relating to this Agreement or the Services will be governed by California law, excluding Californias conflict of laws rules, and
will be litigated exclusively in the federal or state courts of Santa Clara County, California, USA, and you and Google consent to personal jurisdiction in those courts."
Açıkça diyor ki adsense ile ilgili bir anlaşmazlık durumunda Kaliforniya kanunları geçerlidir, yayıncı ve google Santa Klara kazasının mahkemelerine ve jürisinin alacağı kararlara muvaffakatname vermektedir. Dava tek celsede düşer.