Merhaba,
Webmaster arkadaşlarımız bu konularda hiçbir zaman beni yanıltmamıştır, o yüzden yeni yapacağımız bir yatırımı yapmadan evvel görüşlerinizi almak adına bir konu başlatmak istedim. Bunu yapıyorum çünkü yapacağımız yatırım epey bir maliyetli.
Gizemli bir ilk paragraftan sonra soruma geçeyim, 1.5 Milyon IOPS üreten, tamamı Enterprise SSD disklerden oluşan bir storage, yeni nesil AMD Opteron 6376 işlemci ailesinden oluşan bulut platform yapacağız. Tahmin edersiniz ki tüm alt yapı maliyetinin %80 kısmını SSD Storage üzerindeki SSD diskler oluşturacak. Bu sunucu çifliğinde VDS hizmeti verilecek tamamen SSD üzerinde çalışan bir sistem. Buna göre de bir fiyatlandırma yaparak hizmet vermeyi düşünüyoruz. Baktığımızda genellikle insanların CPU ve RAMden ziyade artık Disk IOPSuna daha çok ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Bu noktada yapacağımız paket özellikleri şu şekilde;
1 Core 2.3 Ghz İşlemci, 1 GB Bellek, 30GB SSD, 500GB Trafik
2 Core 4,6 Ghz İşlemci, 2 GB Bellek, 40GB SSD, 1000GB Trafik
4 Core 9,2 Ghz İşlemci, 4 GB Bellek, 80GB SSD, 1000GB Trafik
Şeklinde olacak, bu VDS sunucuları normal VDSler ile karıştırmayın, 4Core işlemcide çok rahat 200-250K hitli sitelerinizi çalıştırabilir durumda olacaksınız Çünkü diskiniz normal bir diskden 400kat daha hazla işlem yapacak. Buna ne kadar ihtiyacınız var? Böyle bir hizmet arıyor musunuz? Disk alanının kısıtlı olup da, normalden 400 kat daha hızlı çalışması sizin için önemli mi? Bu sorulara cevap arıyoruz.
Paket fiyatları 1 Core için 65, 2 Core için 85, 4 Core için 115 TL olarak düşünülmekte. Ama bunlar kesin fiyatlar değildir asla altına düşmez fiyat ama daha da artabilme ihtimali mevcut.
Konu ile ilgili düşünceleriniz benim için önemlidir. Her zaman için kullanıcılardan geri bildirim almak bizim için bir şey yapmadan önce en önemli unsurdur.
Zaman ayırdığınız için teşekkürler.