Corydoras adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim biz Türk insanında nedenini çözemediğim bir durum var maalesef.
Şimdi adam terzi diyelim küçük bir işletmesi var belkide mahalle arasında belkide ücra bir yerde.O terzi alın teri dökerek bir taraflarını yırtarak (tabir için özür dilerim) ayda 1000 TL gelir elde ediyor ve bu gelirin belirlenmiş yüzdelerini devlete vergi olarak ödüyor.Peki biz (web üzerinden gelir elde eden insanlar) neden vergi ödemekten bu kadar çekiniyoruz? Bu para kolay kazanılıyor diye mi? Bilgisayar karşısında terlemiyoruz diye mi? Kazandığımız para "Türk Lirası" değil mi? Kazandığımız para "illegal" mi? Kazandığımız para emekçi terziyle,işçinin kazandığı parayla bir değil mi? Yapmayın arkadaşlar gözünüzü seveyim.

Havaalanında bir durumla karşılaşmıştım bu duruma benzer.Beyefendinin birinin 2 adet pasaportu vardı ve ikisinede yurtdışı çıkış pulu satın almıştı.Devletin polisi söyledi pasaport kontrolünde.
-Beyefendi iki pasaportunuza da harç ödemenize gerek yoktu.Biri yeterliydi dedi.
Adamın cevabı gayet açık ve netti. +İyi bir vatandaş olmaya çalışıyorum.
Herkes biliyor 20 TL fazla ödeyerek iyi vatandaş olunmayacağını.Ama bu zihniyet ne vergiden kaçar ne başka birşeyden.
Hepimizde bu bilincin oluşması dileğiyle.
Saygılarımla.

arkadasım internette veya googleden kazanılan para bı iş yerınde kazandıgından daha zor kazanılıyo analdıgım kadarıyla senın bu işlerle bılgın yok her işin zorlugu vardır konuya gelıncede bi işi birinin gozune sokarsan o zaten olur bu tıp konular oldugu zamn buna zaten yaptırım gelıcektır bos bos konular acıyosunuz neyse yazmıcaktımda zor tuttum kendımı

bu vergi kanunu cıktıgı zamanda sole konular acıcanız oda asikar 300 lıra kazanıyom 100 lıra vergımı olur gıbı bi işi cok kurcalarsan olma ihtımalı artar bu benım gorusum vergi vergi her yer vergi oldu zaten hayatımız vergi bırakında bunda barı olmasın