Biz catir cutur muhendis olucaz orasi ayri isteyen istedigini konussun ( hem muhendis hem ogretmen hatta cift lisans diplomasi )
Bu olaya gelirsek teknik ogretmenlerden farkli bir durum var. Teknik ogretmenler 4 yil okuyup ouzerine 1 yil daha okuyor ve her turlu alan ve pratik bilgileri fazlasiyla mevcut. Ancak ebelikten dikey gecis ile uzaktan egitim fizyoterapist olmak tuhaf cunku pratik konusu sikintili. eger egitimleri sirasinda uzun sureli staj gibi bir sart varsa bu konuda da bence sorun cikmaz. Sonucta gerekli teorik egitim alacaklardir en problemli kisim pratikte. O kisim da asilirsa bence sorun cikmaz. Rekabet ne kadar artarsa kalite o kadar cok artar.
Çatır çutur mühendis olmanın tanımı ; üniversite sınavına çatır çutur çalışırsın, çatır çutur o bölüme girer o bölümden mezun olursun. Bizden çok daha düşük puanla teknik öğretmenlik bölümüne girip dalavere ile mühendis olmak değildir. Umarım BMO sözünün arkasında durup Mühendislik Fak. dışındakileri odaya almamaya devam ederde çatır çutur asıl mühendisler hakkını alır.
Mühendisler çıldırdı heralde.Elin kolun tutmadığında deneyimsiz bi fizyoterapiste denk geldiğinde görürüz " mühendislere olduğunda nerdeydiniz " cümlesini.
Ayrıca kalifiye olduğuna inanan mühendis adayları teknik okul mezunlarından niye bu kadar korkuyor.Madem onlardan iyi olduğunuza inanıyorsunuz korkulacak birşey yok o zaman.
Bu yazımı iki arkadaş içinde yazıyorum olay rekabet değil hala anlamıyorsunuz bunu olay zaten sizin böyle düşünmenizi sağlayıp vasıfsız mühendis ordusu yaratmak. 5 liraya çalıştırcağı mühendisi böylece sizler sayesinde 2 liraya çalıştıracak. Sonuçta öğretmenlik maaşından daha fazla alacaksınız. Dolayısıyla piyasayı düşüreceksiniz. Bu düzenin istediği de bu. Tepkimizi sonuna kadar dile getireceğiz bu konuda isterse bir adım atılmasın, mühendislik fak. mezunları tarafından saygı duyulmayacaksınız.