AlperA. adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
anlasilan artik guest posting de ölüyor, daha dogrusu yazilan guest post kalitesiz / yararsiz ise; uzerindeki linkelr incelemeye alinacak ve bizlere zarari olabilir. Ayni sekilde tanitim yazilari da artik sitelere problem cikartabilir.

ozellikle tanitim yazilarinda aldiginiz anahtar kelimeye koydugunuz linkleri nofollow yapin, yoksa pagerank manupulasyonundan dolayi ceza alabilir siteniz.

Sonra bu kadar tanitim yazisi aldik, bu kadar link aldik ama sitem kayboldu diye konu acmayin. (dikkat: aldiginiz backlink kaliteliyse sorun yok falan demiyor, nerden alirsaniz alin backlinki, tehlike devam ediyor)

+ yorum backlink falan omrunu tamamlamis, artik ise yaramaz.

Yanlis cevirdigim bir yer varsa, lutfen uyarin.
- Yorum backlink ; Hala ölmemiş ölmezde ölmesi saçmalık olur zaten. Makalede ''Teşekkürler, harika bir bilgi!" gibi yorumların işe yaramadığı söyleniyor. Ayrıca burda kastedilen wp benzeri sitelerde yorum değil. Zaten wordpress linkleri otomatik olarak no follow'a çevirdiği için bu tür sitelerden yorum yazarak link elde etmek masumanedir zaten Kendim bu no followlar ile bir çok kelimede ilk sayfalara geldim.

- Linkleri no follow olarak ayarlayından kasıt blog, haber, portal ve buna benzer siteler genellikle bir çok siteye link çıkışı yaparlar. Örneklemek gerekirse eğer bir forum sitesi link çıkışları no follow olarak değilde do follow olarak ayarlarsa google gözünde potansiyel bir satıcı konuma düşüp sıralama kaybı yaşayabilir. Mesela hbrler.com haddinden fazla makale satınca google uyarı vermiş adamlarda linkleri kaldırmış halbuki 100 tl yerine 800 tl gibi bir rakama makale reklamı alsaydı hem çok kazanırdı hemde 2 taraflı mağdurluk olmazdı.

Yani bu makaleden çok şey çıkarılır ben sadece sizin söylediklerinizi açıp eksik gördüklerimi tamamlamak istedim.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:41:59 -->-> Daha önceki mesaj 15:33:32 --

sehriatlantis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o zaman risk almamak için footer yada blogrol yerine küçük bannerler şeklinde (toplist bannerleri gibi) linkler almakta fayda var.
Hocam bir sitemde denedim geçenlerde. Önemsiz bir sitem ve önemsiz bir kelime adam akıllı google 'in dediği gibi gittim. Footer almadım blogrool almadım vss. Site yerinde inanınki yükselme diye bir şey söz konusu değil. Ne zaman blogrool aldım footer link verdim baktım ki tırmanışa geçti. Yani google samimi değil dedikleri ile uygulamaları çok farklı.

Aslında bence olay bütünlüğü sağlamak. Yani doğal olmayanı doğal göstermek

Eğer bir site tema ve script konusunda benzersiz ise, İçerikleri özgün yani faydalı ise, Resimleri özgün ise, sosyal bir trafiği var ise, arama motoru hedefli değilde kullanıcı hedefli ise vsss. Bunları uygulamış ise doğru link almasında sıkıntı yoktur. Bunu çok defa tercübe ettim.

Alıntı
Kimseyi yanlış yönlendirmek istemiyorum. Bunlar sadece benim tercübelerim ile elde ettiklerim