Ben ssd diskleri ilk çıktığından beri kullanıyorum ilk ssd mi yurtdışından getirmiştim intelin x25 serisi, daha sonra ocz falan aldım tüm bilgisayarlarımda kullanıyorum trim desteği olduktan sonra ömür olayını kafaya takmamak lazım ben şu ana kadar 3-5 senede yazma ömrünü doldurupta çöpe giden yada performansı yüzde 70-80 düşen bir ssd görmedim ki kendi ssdlerimden bir tanesi 5 yılına geliyor halen ilk günkü performansında çalışıyor.

Sunucu tarafına ssd nin katkıları ise inkar edilemeyecek düzeyde. Bir bilgisayar-sunucuda tüm donanımlar koordineli ve eş zamanlı tepki süresiyle çalışmalı, işlemciniz iyi, ramleriniz iyi ama sata disk kullandığınızda işlemcinizin raminizin performansını sata disk frenler, işlemci işini bitirir ram yapması gerekeni yapar ama sata diskin geç tepkisi ve verilen görevleri zamanında yerine getirememesi sistemi darboğaza sürükler, yükü olmayan bir sistem için problem yok, ide disk tak yine yıllarca çalışır ama yoğun bir sunucuda özellikle küçük dosya yazma okuma işlemlerinde ssdnin artısı büyüktür.

Tek sıkıntı birim başına maliyetin çok olması, o da zaten zamanla sata disk seviyesine gelecek. Ssdler piyasaya yeni yeni girdiğinde 60 gb ssdler 400-450 tl civarıydı, şimdi aynı paraya 240 gb ssd alınabiliyor.