Ben geçen sene ktü'yü kazandım bu sene tekrar hazırlandım yeni üniversiteye kaydımı yaptıracağım eylülde.
Benim sorum ise geçen sene burs,yurt için kyk ya başvuru yapmadım kyk nın kendi sitesindeki hangi seçenek bana uygun yardımcı olursanız sevinirim.
Yeni üniversitenize göre başvuruda bulunacaksınız.Kaydınızı yaptırmadığınız için bir önceki üniversiteniz ile ilgili bir bağlantınız zaten yok.
Özel yurt için bir başvuru yapmama gerek var mı yoksa direk gidip yurttan kayıt yaptırabilir miyim bunlara gerek kalmadan?
Bir de yarı özel devlet yurtları oluyormuş sadece bunlara başvurabiliyor muyum, daha lüxmüş galiba.
Özel yurt için başvuru şart.Çünkü özel yurttan kasıt yarı özel aslında ve fiyatları bölgeye göre değişiyor. Aylık devlet yurdu 111tl iken özel yurt 200tl fiyatında.
Yarı özel devlet yurtları genelde 3 kişilik odalar oluyor ve daha güzel.Diğer devlet yurtları çoğu yerde 6-7 kişi izmir de 8 kişi.
bu sene yurt ve burs başvurusu yapacağım, ama seneye tekrar sınava girip başka bi üniversite kazanacağım inşallah. O zaman bursum kesilir mi ?
Kesilmez ama devam etmesi için kazanırsanız yeni üniversitenizi kyk bilgi vermelisiniz.
12den sonra yapılır mı ki ?
Evet başvuru yapabilirsiniz.İnternet ortamında sonuçta resmi daire değil ki
Özel bir vakıftan burs alınıp noterde yapılmış taahhüt senedi varsa ve kyk burs formunu doldururken aldığı halde almıyorum yazarsa bunu ne kadar araştırırlar? Kyk'nın noterde yapılmış özel vakıf bursunun taahhüt senedini görme yetkileri veya olanakları var mıdır? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Araştıracaklarını sanmıyorum.Zaten burs almanıza engel bir şey değil.Ama özel aldığınız yer kyk dan burs almanıza izin vermiyorsa bu durum değişir.
KYK ve özel bir kurumdan burs alabilirsiniz, burada kyk nın bir engeli yok özel kurum kabul ettikten sonra.
Beyler bu başvuruyu çevrem hep erken yapma çabasında, erken yapana bir öncelik mi veriliyor nedir ki bu acele?
Yarı özel yurtta kalan var mı hiç veya gören/duyan, bilgi verecek var mı bunlar hakkında?
Erken veya geç yap farketmiyor.Yarı özel yurtları biliyorum.
3 kişilik odalar, küçük buzdolabı, 3 adet çalışma masası ve lambası, lavabo ve banyosu içinde olan diğer 6-7 kişilik yurtlara kıyaslarken çok iyi durumda diyebiliriz.
KYK başvurusundaki Özel yurtlar ile Genel yurtlar arasında fiyat farkı çok mu ?
Evet var.
Genel yurt fiyatları: 111tl ama her Ocak ayında değişiyor.
Yarı özel yurt fiyatları bölgeye göre değişiyor: Ortalama 200tl ile 300tl arası.Tavsiye ederim.
Aşırı talep var düzelir hocam
Siteye girilebilse başvuru yapmak belki memnun olacak belirli zamanlarda her türlü devlet sitesi çöküyor e-okul mu dersiniz KYK mı dersiniz..
Gece ve öğleden sonra siteye erişim oluyor aslında.