Arkadaş vergi vermeye nekadar meraklısınız yaaa...
Vergi ne için alınır? hizmet yapmak için.
devlet bana internet ve teknoloji için ne hizmeti veriyorda benden vergi bekliyor? Verginin asıl muhatabı biz değiliz reklam şirketleridir.
sürekli gelir elde edeceginizin garantiside yok.
Benden vergi alacaksa teşvik adı altında ödeme yapmak zorunda (yurt tışına mal ihraç eden şirketlere veriyorlar, bende hizmet ihraç ediyorum sonuçda)
verginin ne olduğunu bile bilmediğin ortada. vergi karşılıksız alınan bir şeydir. devlet sana verdiğin vergi karşılığında hizmet sunacak diye birşey yok. o parayı devlet kendi harcamaları için kullanır.
kısacası durum şu, adsense'den aylık 2.000 tl ve altında kazanıyorsanız (bu rakamı sallıyorum, net bir bilgim yok) vergiyle falan uğraşmanıza çok gerek yok. kolay kolay denetlenmez. ama, başka işlerinizden dolayı hesabınız denetlenirse adsense kazançlarının da hesabını sorarlar aklınızda bulunsun.
eğer adsense'den aylık 2.000 tl ve üzeri (bu rakamı da sallıyorum, net bir bilgim yok malesef) kazanıyorsanız gelir vergisi verin, hosting reklam vb masraflarınızı göstererek vergiden düşebilirsiniz. riske atmayın aylar sonra denetlendiğinde toplu olarak tahsilat olacağı için + cezası vs olacağı için zor durumda kalabilirsiniz.