HaCKeW adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İyide diğer tüm konularda bu hususun kanunda tam olarak karşılığının olmadığı ama isterseniz arizi kazanç vs şeklinde göstermek suretiyle vergi ödeyebileceğiniz yazıyor. Yani en azından 10 15 konuya yazdım bunu. Zamanında bizde araştırdık vergi dairesinden.

Ama nedense her ay 5 10 kişi bu şekilde konu açıyor ısrarla..

buna katılıyorum forumda zaten konuşulan mevzular. bunlar. bi farklılık mı istiyorsunuz giden araştırın fiili olarak(forumdan yeterli cevaplar hep verildi çünkü.) varsa yeni bi gelişme bizde haberdar oluruz. ama tutupda farklı bir gelişme için başkalarınının sizin yerinize gidip araştırma yapmasını beklemeyin. neden bunu söylüyorum çünkü cevaplar belli kanunda karşılığı yok, sonuç olarak sonradan bir vergi olayı çıkarmı çıkabilir çıkmaz mı çıkmaz. geriye dönük mü olur belli olmaz. bunlara kimse evet bu olacak diyemez.(ermemişse tabi ).

haliyle bu tarz terettürünüz var forumdada verilen cevaplar belli içinize sinmedi diye yeni konu açmanın manası yok. içinize sinmedimi arkadaşın dediğini gibi işinize sağlama alıp verginizi verin.

Not: Yazdıklarımı, forum kuralları gereği yeni konu açmadan eski konulara baktığınızı varsayarak yapıyorum.

Önemli Not: Burda kimse korkmayın birşey olmaz devam edin diyemez. derse ne olur içiniz rahatlar o kişiye bir like atarsınız oh çekersiniz. sonra bi bakmışsınız vergi sorunu çıkmış :d. başlarda bir arkadaş yazmıştı. madem korkuyorusunuz yapmayın bu işi. madem yapacaksınız korkmayın sonuna kdar gidin. madem işinizide sağlama almak istiyorsunuz gidin %15 verginizi verin.

Düzenli kazanan biri 5-6k kazanan biri %15 vergiden kaçıpta riske de atmaz açıkçası. zaten sunucudur şudur budur bu işi yaparken masraf ediyoruz. bunu da vergi olarak değil masrafta sayacaksınız. Bakın o zaman sıkıntınız kalıyormu.