6 senelik uni hayatindan sonra belki duymaniz gereken birseyler yazayim. birilerinin isine yarar (ki tecrube edenlerde coktur)
- askere degil uniye gidiyorsunuz oncelikle bunu belirtelim
- kesinlikle degerli esyalarinizi (laptop elektronik ve ziynet) yurt odasinda yada ortak kullanim alanlarinda birakmayin. harbiden sereften ve ahlaktan yoksun bir ton adam var. esyaniz calinir kimseyide suclamayamazsiniz.
- ilk zamanlar kankacilarla muhattap olmayin.
- 30 kisi bi yere ayni anda gitmeyin (sinema kafe kantin vs)
- kizlari dusunmeyin. onlarda comez olarak geliyor. 2 sene icinde kimin ne halt oldugu ortaya cikiyor zaten fazla ciddiye almayin.
- kiz icin degisen yanlis konusan adamlardan mutlaka uzak durun. bunlar en tehlikelisi kontrolu veriyorlar sonra anasi babasi bile taniyamiyor.
- eve cikma konusu cok teferruatlidir. mumkunse cikmayin. dogru adamlari bulmak asiri zordur. pis olur tembel olur sorumsuz olur ici bunalimli tip olur sizide bunaltirlar.
- para harciyacaginiz tek sey ustunuz ve basiniz olsun. diger seylerin hic bi onemi yok. temiz olun unide cok farkli insanlarla karsilasacaksiniz.
- insanlara karsi on yargili olmayin ama cokta samimi olmayin.
- liseden kalma aliskanliklarinizi birakin. tenefus yok zil calmayacak.
- alt ust muhabbetine katilmayin. 3 tane arkdasiniz olunca okulun dekani sanmayin kendinizi. insanlar cok antipatik buluyor ve mesafe koyuyor.
- biseylerle ugrasmaya calisin bos zamanlarinizda.
- kafanizi acik tutun. asiri muhafazakardan ateiste kadar birsuru insan tanima sansiniz var. kimseyi yadirgamayin yada asagilamayin. birakin herkes istedigini yapsin.
- son onerim alttan ders birakmayin ve derslere zamaninda gidin. uni hayatinda en aci tecrube ettigim sey derslere giden ve haftalik derslere bi goz atanlarin sinavlarda cok yuksek notlara sahip olmasidir. tembelligi sonrada yaparsiniz.
ben sahsen adapazarinda okudum. ilkokuldan beri olan arkdaslarim vardi o yuzden sorun cikmadi (hic yurda cikmadim). okuldada ilk 1 sene 1 tane arkdasim vardi. sonra o buyuk gruplar dagilinca aralarindan iyileri ve olgunlariyla arkdas oldum halada devam ediyor. cok tecrubeli sayilmam ama umarim biraz yardimim dokunmustur