En güzel sosyal medya yönetim araçları

Yazan: celilcan Google Profilecelilcan

Sosyal medya yönetimi günümüzde sosyal medya ile sitesine daha fazla ziyaretçi çekmek isteyenler için en güvenilir yollardan biridir. İşletmeler ve kurumların facebook, linkedin, twitter gibi dünyada en fazla kullanılan sosyal medya araçlarında yer almamaları çok büyük eksikliktir.

Bu tür hesaplara sahip olan kurumsal firmalar içinde sosyal medya yönetimi oldukça zorlu bir süreçtir. İşte burada sosyal medya yönetim araçları devreye giriyor.

Sosyal medya yönetim ve analiz araçları ne işe yarar ?

Twitter, Facebook, Linkedin, Youtube gibi sosyal ağlardaki hesaplarınızı tek bir merkezden yönetmeye yarayan sistemlere sosyal medya yönetim araçları denir.

Sizler için en revaçta olan sosyal media management tools diye tabir edilen araçları inceledik. Bu yazıdan sonra işletmeniz yada kişisel sosyal hesaplarınızı yönetmeniz çok daha kolay olacak.

Sosyal medya yönetim araçları

Buffer

Sosyal medya üzerindeki tüm hesaplarınızın içeriklerini yönetmek, planlamak için en kaliteli araçlardan birisi Bufferdir. Bu aracın en güzel özelliklerinden bir tanesi bir süre boyunca yayınlanacak içeriklerinizi bir görev listesi hazırlayarak peyderpey yayınlamasını sağlamaktır. Mesela elinizde yedi tane yazı var bu yazıların her gün bir tanesinin yayınlanmasını istiyorsunuz buffer bunu sizin yerinize yapıyor. Her gün makalenizin birini yayınlayarak size hiç iş bırakmıyor. Sonrasında sunduğu analiz ve ayrıntılı raporlarda oludkça etkili.

Hootsuite

Facebook, twitter, linkedin, reddit gibi onlarca hesabınızı tek çatı altından yönetmeye yarayan en popüler sosyal medya aracıdır. Sosyal medyada sizin hakkınızda yazılanları, sizin yazdıklarınızı ve diğer verileri güzel bir şekilde analiz ederek size raporlar. Google analytics ve diğer sosyal hesaplarınızla entegere olarak çalışarak sizi bir çok sıkıntıdan kurtarır. Ücretsiz ve profesyonel seçenekler sunan hootsuuite ile buffer bu anlamda ki en büyük rakip diyebiliriz. Buufer ve Hootsuite arasından seçim yapma seçeneğini biz size bırakıyoruz.

SproutSocial
Firmalar için güçlü bir sosyal medya analiz ve yönetim aracıdır. Revaçta olan bir çok sosyal ağ ile entegre olarak çalışır. Ayrıca analiz ve raporlaması da oldukça güçlüdür.

Sonuç: Günümüzde sosyal medyanın gücünün farkına varmamış olmak internet anlamında oldukça geri kalmış olmanın göstergesidir. Vizyon sahibi kurumsal yönetimi güçlü firmalar sosyal medyanın bu etkisinden yararlanıyorlar. Sizde geç kalmadan bu imkanlardan yararlanmak istiyorsanız sosyal medya yönetimi ile ilgili diğer yazılarımızı da okumanızı tavsiye ederiz. Ayrıca tanıttığımız üç araçtan hangisinin size uygun olduğunu deneyerek kendiniz karar verebilirsiniz. Umarım faydalı bir yazı olmuştur.

Yazının orjinali : http://www.celilcan.com/en-guzel-sos...netim-araclari

Yazıyı sitemizden ( http://www.celilcan.com/en-guzel-sos...netim-araclari ) okuyup ve sitemize en az 10 kelimeden oluşan yorum yazan arkadaşlara 2 tane ücretsiz ve kaliteli seo ekitabı gönderilecektir. ( 1 adet Free 8 pagerank Ebook, 1 adet penguen checklist e kitabı )