Arkadaşlar Merhaba,
Birçoğumuz Adsense programı sayesinde gelirler elde etmekteyiz. Aylardır araştırmama rağmen vergilendirme ile alakalı net bir sonuca ulaşmış değilim. Onlarca mali müşavir ile görüştüm. İnternette onlarca yazı okudum. Fakat ne yazıkki hala bu konuda net değilim. Sizlerden ricam aramızda uluslararası ticaret hukuku hakkında bilgili arkadaşlar, vergilendirmeyi yapan arkadaşlar veya bu konuda ciddi anlamda araştırma yapmış arkadaşlar aşağıdaki soruları yanıtlasın. Yalnız sizden ricam lütfen konuyla alakası olmayan yorumlar veya 'bırakın bu işleri kazandığınıza bakın' tarzında yorumlar yapmamanız. Bu konuyu burada netleştirelim, insanlar için güzel bir kaynak oluşturalım.
1. Vergi ödememiz gerekiyor mu ?
2. Google'a Fatura keserek KDV ödememiz gerekiyor mu ? Neden ve ödeyeceğimiz KDV oranı nedir?
3. Gider olarak neleri gösterebiliriz ? (Bunu vergilendirmeyi yapan arkadaşlar cevaplarsa daha iyi olacaktır)
4. Vergilendirme yapmamız durumlarda herhangi bir yaptırımla karşılaşırmıyız ? Bu yaptırımlar nelerdir ve ne zaman karşımıza çıkar ?
Demek ki iyi araştırmamışsınız.
"internet kazançları vergi" diye Google'da aratınca hemen 4. sırada
bu sitedeki yazı çıktı karşıma. Konudaki ifadeler teknik olduğu içinde bir şey anlamayabilirsin. Ama araştıran insan araştıracağı konuları bu konuda müzdarip kişilerden öğrenir. Bunu da yazıya istinaden yazılmış yorumlarda görebilirdin.
Konunun 5. yorumu olan;
Alıntı
ben facebook grubumda resim olarak reklam almak istiyorum ancak gelirimi irat şeklinde yani sürekli yapmayacağım sadece 1 aylık bir süre için yapacağım bunun için vergisel yükümlülük nedir. Sizin yazınızda benim soruma tam cevap alamadığım için yazıyorum. Gruba resim yükler gibi reklam alacağım
yorumun sonrasında site sahibi uzunca bir açıklama yapmış ve en sonunda da sonuca bağlayarak şu yorumu yapmış;
Alıntı
...
Yukarıdaki açıklamadan anlaşılacağı gibi facebook sayfanızda geçici süre ile alcağınız reklamların geliri 20.000 TL ye kadar vergiden muaftır üstünde olur ise vergiye tabidir fakat burada çok önemli olan husus gelirinizin süreklilik arz etmemesi gerektiğidir.
Bu tür açıklamaları forumun bu bölümüne nadir giren biri olarak ben bile diğer arkadaşlardan duyduysam sizin burada ömür tüketmenizin bir anlamı olmaz.
2012 'ye göre banka hesaplarınızda 20.000 TL üzeri para hareketi olursa 20 bin üzeri rakam için vergi ödersiniz.
Merak etmeyin devlette ne paranız kalır, ne de devlet alacağını size bırakır.
Umarım bundan sonraki araştırmalarınızda daha nitelikli çalışmalar yaparsınız. "Yeni açılan sitede neler yapmalıyım" başlıklarından sonra en çok açılan 2. başlık sanırım bu konudadır.