Merhaba,
yaklaşık 1,5 ay önce özel/özgün bir yazılım ve tasarım ile film & dizi sitesi açtık, bir çok yerden tanıtım yazısı ve backlink aldık. Devamlı siteye eklemeler yaptık düzenledik kullanıcılar için. Hatta bu hafta blogların değerini bilip siteye konu açıldığında belirttiğimiz sayıda blogtan özel olarak konu açıp siteye linkte veriyoruz backlink için.
Uzun zamandır da her içerik için açıklamaları kendimiz yazıyoruz özgünlük açısından.
Ancak hala yerlerde sürünüyoruz. Açıkcası yazılıma bu kadar emek verip, site için bu kadar para harcayıp istediğimiz yere gelemeyince insan üzülüyor, soğuyor. Diğer sitelere bakıyorum genelde hepsi wordpress, hatta çoğu aynı tema ancak hızlıca üstlerde yer alıyorlar. Burada kesinlikle wordpress için emek harcanmadan açılıyor gibi bir kastım yok, site için içerik girmek backlink almak zor işler, farkındayım. Wordpress e bu kadar değer verilipde özel yazılımlara değer verilmemesini anlayamıyorum sadece.
Ne yapmak lazım? Bu gidişle yakında sitenin olduğu serverı yakıcam = )
Kardeşim öncelikle Allah kolaylık versin. Ben de aynen senin durumundayım. 2 sene olacak r10 üzerinden özel film dizi scripti aldım. Şu an sitede 2300 film var ve bu filmlerin %95 i kendi uploadım ve film açıklamaları %80 özgün. Bu zaman zarfında backlink alımı, VPS ücreti, download için premium, tanıtım yazıları, film yüklemesi için editör ücreti, seo çalışmaları vs... toplamda 4 bin liraya yakın param gitmiş bu zamana kadar. Elde olan en fazla 2k hit son google güncellemesi ile 500 e düşen hit. Olmadı bir türlü yukarılara çıkamadım. Külliyen zarara girdim. Artık hiç uraşmıyorum. Ne hali varsa görsün, düşünmek bile istemiyorum. Parama mı yansam, verdiğim emeklere mi, geçen zamana mı ? Baktın olmuyor zararın neresinden dönersen kardır. Hemen başka projeye yönel. İsim yapmaya çalışma. Sen isim yapayım her şey güzel olsun, izleyici sitede rahat etsin ben sonra da para kazansam olur diyerek emeklerini heba edene kadar, adamlar mantar gibi gelinhepbirliktefullhdfilmizleyelim.com diye sallamasyon domainler alıp 2 ayda 40k hit yaptım diyorlar. Bunu da nasıl yapıyorlar bir türlü anlamış değilim. Demek ki vermezse Mabud, neylesin Mahmut misali.