Çok uzun zamandır r10.neti Takip eden biri olarak bazı degişiklikler gözüme devamlı çarpıyor, Daha Dogrusu insanlardaki Degişimler..
1-) Önceden Herkes birbirine yardım ederdi ( Şimdi Kimse bildigini paylaşmıyor,Herkes bildiginden para çıkartmaya bakıyor )
2-) 3 Günlük Hitli siteleri birilerine satmaya çalışıyorlar, ( Ben aylarca hiti sabit sitemi dahi sattıgım adam aldıgında hiti düşer mahçup olurum diye satamıyorum )
3-) 20 Dolar Paypala 20 tl teklifde bulunuyorlar
4-) 550 TL ( Tanıtım yazısı,Vb ) Masraf ettigim siteye 300 tl Teklifte bulunuyorlar ( Sitenin hitini saymıyorum )
Aşagı Yukarı her Kategoride bu var,Bu Böyle gidiyor.
Aslında bu durum bence gayet normal, bu duruma yol açan da bizler değil miyiz?
Eskiden pr3 sitesi olanlar aylık ne paralara link satardı. Tanıtım yazısı satardı, şimdi millet neredeyse üste para verip sitesine link alma peşinde.
Bunun en büyük sebebi aç gözlü olmak. Çöp haline getirdiler tüm kategorileri. Link, facebook, reklam, vs vs hepsinde serbest piyasa olduğu için çok satıp sürümden kazanalım mantığı ile hareket edenler düşürdü piyasayı. Yine aynı şekilde bu kişilerle alışveriş yapan arkadaşlar da -elbet biz de yapmışızdır bir şekilde- düşmesine sebep verdi.
Bir de 3-4 sene önceki üye sayısıyla, şimdiki üye sayısı bir değil. Çok farklı türden, çok fazla kişi oldu forumda. Bu dakikadan sonra da bunun önüne geçmek çok zor bence.