Corydoras adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim biz Türk insanında nedenini çözemediğim bir durum var maalesef.
Şimdi adam terzi diyelim küçük bir işletmesi var belkide mahalle arasında belkide ücra bir yerde.O terzi alın teri dökerek bir taraflarını yırtarak (tabir için özür dilerim) ayda 1000 TL gelir elde ediyor ve bu gelirin belirlenmiş yüzdelerini devlete vergi olarak ödüyor.Peki biz (web üzerinden gelir elde eden insanlar) neden vergi ödemekten bu kadar çekiniyoruz? Bu para kolay kazanılıyor diye mi? Bilgisayar karşısında terlemiyoruz diye mi? Kazandığımız para "Türk Lirası" değil mi? Kazandığımız para "illegal" mi? Kazandığımız para emekçi terziyle,işçinin kazandığı parayla bir değil mi? Yapmayın arkadaşlar gözünüzü seveyim.

Havaalanında bir durumla karşılaşmıştım bu duruma benzer.Beyefendinin birinin 2 adet pasaportu vardı ve ikisinede yurtdışı çıkış pulu satın almıştı.Devletin polisi söyledi pasaport kontrolünde.
-Beyefendi iki pasaportunuza da harç ödemenize gerek yoktu.Biri yeterliydi dedi.
Adamın cevabı gayet açık ve netti. +İyi bir vatandaş olmaya çalışıyorum.
Herkes biliyor 20 TL fazla ödeyerek iyi vatandaş olunmayacağını.Ama bu zihniyet ne vergiden kaçar ne başka birşeyden.
Hepimizde bu bilincin oluşması dileğiyle.
Saygılarımla.
Hocam kimse vergiden kacmiyor, konu o degil bence. Ben size bisey soyliyim mi, devletin kimsede alacagi kalmaz, devlet vergi almak istesin, zaten 1 cent kazanalim adsenseten hemen ensemize yapisir.

devlet goruyor bankaya gelen havaleleri, devlet goruyor eve gelen cekleri. Devlet ugrasmiyor biz ugrasiyoruz. iyi guzel olalim iyi vatandasta, "gel beni yol, gel beni yol" demenin anlami yok. O zaman turkiyedeki bir elektrik faturasini inceleyin gorun bakalim insanlar bergi odemiyormu. 25lira kullanim, x vergisi y vergisi z vergisi, odenen 80 lira.

madem hayirli vatandas olmak isteniyor, sokakta birsuru cocuk yatiyor, her aksam anlasir bi kisi bi restoranla. denirki her aksam saat 8de buraya 20 kisi gelecek, yerini hazirla, bunalra birer tas corba, parasini ben sana her ay gondericem.

Yani bu tarz seyleri soylemek istemiyorum ama, hayir yapn abi. devletin parasi kimsede kalmaz, her turlu alir onu bizden, birakin devlet bilir isini alacagi zamani. hazir kazaniyoruz madem, herkes sag elinin verdigini sol elin gormesin, hayir yapin, vatanini en cok seven gorevini en iyi yapandir.

ikinci elciden her ay alin 100 kitap, gariban universite ogrencilerine verin. dedigim gibi restoranla anlasin 1er tas corba %18 kdvden daha mantikli ve hayirli olur. camiye alin 2 kutu lokum, aksam olmuslerin ruhuna yasin okutun. ilkokulu cocuklar var hicbiseyi yok evde, muhtardan ogrenin her ay kdvyi ona odeyin.

iyi vatandas olmak isteyen kisi, kdv odemek harici bircok yolu bulabilir. (yanlis anlasilmasin, vergiyi odememktn bahsetmiyorum, sadece uzerine gitmekten bahsediyorum. devlet lazim gordugu zaman alir onu merka etmeyin. Bu arada bende almanyada yasiyorum, oturma iznim var, ama her giris cikista bende veririm harc ucretini zorunlu olmadigim halde. Ama oraya vermek , bir garibanin bi ihtiyacini gormekten ne kadar yararli orasi tartisilir. demek istedigim bu)

Kisisel alinmayin lutfen, toplu halde yazayim dedim yazacakalrimi, yani sizing ile alakasi yok, tek postta bulunsun istedim diyeceklerim.

Saygilar.