Sigara, alkol, ortam vs hiçbir alışkanlığım yoktur. Boş vakitlerimi uzun yıllardır uğraştığım çok kıymetli kuşlarıma ayırırım.
Saya (Kelebek) denilen güvercin cinsini beslemekteyim, besleyen arkadaşlarda iyi bilirler bu cins kuşlar dönüş performansı sergilerler ve sayanında kendi içerisinde bulundurduğu birçok çeşit alt cinsi vardır. Ben bu güvercinlerin performans konusunda en ünlü cins olan Edremit (Ense) ve Karakuyruk (sakallı) denilen cinsi beslerim.
Türkiye de üst üste 5 yıldır Balıkesir de düzenlenen kelebek dönüş yarışmalarında birinci gelen ırkın(Yaklaşık 30 yıldır kanı bozulmamış) 2012 yavrularının tamamını 3 ay önce çok ciddi maliyetlere katlanarak satın aldım ve damarı 10 yıla dayanan kendi kara kuyruk erkeklerim le eş ettim. Şimdi ise kendi damarımı yakalamaya çalışıyorum. Kısmende oturttum sayılır. Yıllardır eleme yaparak dönüşünü istediğim standart'a getiremeyen birçok kuşu çıkardım ve kalanlar gerçekten muazzam dönüşler sergiliyorlar.. Şampiyon Edremit'ler le de eş ettim bu yaza kadar da inşallah Mükemmel şampiyonlar çıkaracağım
İddaa ediyorum İzmir'de havada benden daha iyi kuş döndürecek bir sayacı tanımıyorum
Herkese iyi çalışmalar.
Merhabalar
Video var mı?

Hadi videoyu geçtim şu edremitlerin bir fotosunu görseydik. Edremitin yerde duruşunu pek sevmem ama kanında bozukluk olmayıpta oynamayan edremit yoktur. Makina gibi sayıyorlar.
Gerçi ben aşağı değil karşıya doğru oynayan güvercin seviyorum. Yerim müsait olmadığı için beslemiyorum fakat daha önceden birlikte beslediğimiz arkadaşım 2-3 aydır besliyor hemen hemen her akşam onun çatıdayım. 3-5 oynak güvercin var onlardan üretim yapmaya çalışacağız bakalım. Özellikle benim hoşuma giden arap zincirli bir yavru var, yeni yeni oynamaya başladı karşıya gidiyor, yavru kussun matkap gibi olacak