Benim biz Türk insanında nedenini çözemediğim bir durum var maalesef.
Şimdi adam terzi diyelim küçük bir işletmesi var belkide mahalle arasında belkide ücra bir yerde.O terzi alın teri dökerek bir taraflarını yırtarak (tabir için özür dilerim) ayda 1000 TL gelir elde ediyor ve bu gelirin belirlenmiş yüzdelerini devlete vergi olarak ödüyor.Peki biz (web üzerinden gelir elde eden insanlar) neden vergi ödemekten bu kadar çekiniyoruz? Bu para kolay kazanılıyor diye mi? Bilgisayar karşısında terlemiyoruz diye mi? Kazandığımız para "Türk Lirası" değil mi? Kazandığımız para "illegal" mi? Kazandığımız para emekçi terziyle,işçinin kazandığı parayla bir değil mi? Yapmayın arkadaşlar gözünüzü seveyim.

Havaalanında bir durumla karşılaşmıştım bu duruma benzer.Beyefendinin birinin 2 adet pasaportu vardı ve ikisinede yurtdışı çıkış pulu satın almıştı.Devletin polisi söyledi pasaport kontrolünde.
-Beyefendi iki pasaportunuza da harç ödemenize gerek yoktu.Biri yeterliydi dedi.
Adamın cevabı gayet açık ve netti. +İyi bir vatandaş olmaya çalışıyorum.
Herkes biliyor 20 TL fazla ödeyerek iyi vatandaş olunmayacağını.Ama bu zihniyet ne vergiden kaçar ne başka birşeyden.
Hepimizde bu bilincin oluşması dileğiyle.
Saygılarımla.