bende çok araştırmıştım ancak oradan alacağın diploma pek kaliteli olmuyor. ukraynada rüşvet çok yaygın bir hoca sırf sen Türksün diye senden dersi geçmek için rüşvet isteyebilir. Azerbaycanlı bir arkadaşım 9 Tatarla beraber okulu bırakmıştı geçen yıl rüşvet yetiştiremiyorlar diye. eğitim kalitesi pek iyi değil sırf kızları ve gece hayatı için gidiceksen senin iraden orada aradığını bulamayabilirsin. ve orada haddinden çok para harcıyacaksın
Hocam dediğim Azerbeycan için çok geçerli. Orada rüşvetler ufak rakamlar değil. Ukrayna konusunda eğer dersine düzgün gider devamsızlık yapmazsan, rüşvet vermeden geçebileceğin çok ders oluyor. Sana Türk'sün diye ayrım yapan çok az hoca vardır. O da sen hocayla ters düşüyorsun diyedir. Genelde rüşvet alan hocalar tüm sınıftan alıyor bir aracıyı kullanarak.
katılıyorum teknik okul ukraynada okunmaz ama gerçekten çok ucuz ülke ve evet rüşvet yaygın. sadece ülkeye giriş çıkışlarda bile polis sizi para vermediğiniz için bekletebiliyor ve üstelik sadece 10-20 dolar için bunu yapıyor.
orada para her şey.. çok para yedirirsiniz, fakat uluslararası ilişkiler vs. için tavsiye ederim döndüğünüzde Ukraynaca/Rusça/İngilizce ile ülkede olursunuz ki bunlar gayet cazip..
üstelik ukraynada türkiyedeki gibi bir üniversitenin 20-25 tane fakültesi yok 6-7 tane var bunların üstüne düşüyorlar o yüzden daha verimli ve özverili olabiliyor
Ben teknik okuldan mezunum. Gayet güzel de eğitim veriliyor bilmeyenler için söylüyorum.
Bir üniversitenin 6-7 tane fakültesi var diyebilirsiniz genel olarak doğrudur. Ama es geçmeyiniz birçok üniversitesi de Türkiye'deki üniversiteler ayarındadır.